Batı'nın krizi Japonları Türkiye'ye çekiyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Batı'nın krizi Japonları Türkiye'ye çekiyor

04-09-2012
Batı'nın krizi Japonları Türkiye'ye çekiyor
Ekonomik krizde büyümeye ara veren Japon ekonomisi umudunu Türkiye'de arıyor. 2012 yılının başından bu yana 10'dan fazla Japon devi Türkiye'de yatırım ve fırsat arayışına girdi. İlk adımı ofis açarak atan Japon firmalarına ülkenin en büyük sanayi şirketleri de eklendi.

2012'nin üçüncü çeyreğinde sadece yüzde 0.3 büyüyen ve büyümenin anahtarını okyanus ötesi ülkelerde arayan Japonya'nın ilk durağı ise Türkiye oluyor. Avrupa ve ABD'de yaşanan durgunlukla yeni pazarlar arayan ve gelecek planlarına Türkiye'yi alan Japon firmaları yatırım ve işbirliği için kolları sıvıyor.

Yılbaşından bu yana 10'dan fazla Japon sanayi ve finans devi ve kimi lojistik firmaları, Türkiye'ye ilk adımlarını atarken, birçok şirket de ofis kurarmaya başlayarak yatırım sinyali veriyorlar. Bu eğilimi önümüzdeki dönem diğer firmalarında da takip etmesi bekleniyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak