Avrupa Yatırım Bankasından Türkiye Ormanlarına Destek

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Avrupa Yatırım Bankasından Türkiye Ormanlarına Destek

06-12-2013
Avrupa Yatırım Bankasından Türkiye Ormanlarına Destek
Avrupa Yatırım Bankasının Türkiye ormanlarına olan ilgi ve desteği devam ediyor. 2012 yılında yine aynı kurum tarafından sağlanan desteğin bir devamı olarak, banka yeniden 150 milyon lyiralık bir fon daha ayırdı. Bu fon, 2014 , 2015 yılları boyunca Türkiyede varolan ormanların rehabilitasyonu, yeni ormanların oluşturulması ve erozyon kontrolü gibi konularda kullanılabilecek.

Avrupa yatırım barkası, 2012 yılında da Türkiye ormanlarına yönelik olarak 100 milyon Euroluk destek vermiş ve süre içerisinde bu destek Orman e Su İşleri Bankanlığı tarafından etkinli bir biçimde kullanılmıştı.

Banka yetkilileri, Türkiyenin dünyadaki ülkeler arasında topografi, iklim ve toprak tipinin yanısıra orman alanlarını tahrip eden hızlı kentleşme özelliği ile de erozyon tehlikesini ciddi bir biçimde hisseden ülkeler arasında olduğunu belirterek hem doğal kaynakların korunması hem de iklim değişikliğinin önlenmesi konusundaki çalışmaları desteklemekte olduklarını belirtiyorlar.

Sağlanan bu fon, 155.600 hektarlık bir alanda erozyon kontrolunün, 110.000 hektarlık bir arman alanında rehabilitasyon yapılmasının ve 80.000 hektarlık alanın da ağaçlandırılarak ülkenin orman envanterine kazandırılmasında kullanılacak.

yazar

E-bülten için e-posta bırak