AVRUPA' da ÖZEL ORMANLAR GİDEREK ARTIYOR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

AVRUPA' da ÖZEL ORMANLAR GİDEREK ARTIYOR

30-01-2014
AVRUPA' da ÖZEL ORMANLAR GİDEREK ARTIYOR
Gerek AB istatistikleri, gerekse de çeşitli ülkelerin orman bakalanlıkların istatistikleri, Avrupada özel orman arazilerinde düzenli bir arış olduğunu beliriyor. Bunun son örneği İrlanda. Orman Bakanı Tom Hayes, geçtiğimiz hafta Ulusal Orman İstatistiklerine dayanarak, her yıl küçük de olsa hem kişiler, hem de şirket ya da vakıf gibi tüzel kişiliklerin ve sahip olduğu özel orman arazilerinde kaldedilen artışın 2013 yılında %4 gibi hiç de küçümsenmeyecek bir orana ulaşmanının sevindirici olduğunu ifade etti.

Bakanın bildirdiğine göre, son 6 yıl içerisinde ülkedeki özel orman arazilerinde 20.000 hektarlık bir atış gerçekleştidiğini belirterek, bunun da İrlandanın inşaat, mobilya ve kağıt endüstrilerinde ihtiyaç duyulan ham ağaç malzemenin karşılanmasına önemli ölçülerde katkıda bulunmakta olduğunun altını çizdi.

İstatistikler, %87si devlete ait olan orman arazilerinin, tüm İrlanda topraklarının %10.5i ne denk geldiğini ve son 6 yıl içerisinde buralardan elde edilen ağaç hammaddesinin 25 milyon m3 atarak yüz milyon m3e ulaştığını kaydediyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak