Avrupa Ahşap Plastik Kompozit WPC-NPC Pazarında Patlama Yaşanıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Avrupa Ahşap Plastik Kompozit WPC-NPC Pazarında Patlama Yaşanıyor

30-12-2013
Avrupa Ahşap Plastik Kompozit WPC-NPC Pazarında Patlama Yaşanıyor
Geçtiğimiz yıl, Avrupa yaklaşık 260,000 ton ahşap-plastik Kompozit WPC ve 80.000 ton dogal fiber kompozit NFClik bir üretim hacmine ulaştı. Nova Enstitüsü ve Asta Eded Kompozit Danıoşmanlığı tarafından yapılan bu araştırma sonuçlarına göre toplam WPC ve NFC üretimi, tüm kompozit üretiminin %15ine oluşturmuş oluyor.

Aynı araştırma, Avrupa WPC ve NFC üretiminin %67sinin ağırlıklı olarak açık ve kapalı hava yüzme havuzları, iskele üzeri, güneşlenme terasları, balkonlar, saunalar,soyunma odaları, çocuk oyun odaları ve bahçeleri, plaj ve bahçe yürüme yolları, çardak ve pergola gibi ıslak zeminlerde kullanıldığını da belirtiliyor. Bu malzemelerin %23lük bir bölümünün ise araba ön ve arka panelleri, bagaj ve kapılarının içleri, raflar ve bavullarda kullanıldığı ifade edilen WPC ve NFC üretiminin önceki yıllara göre önemli bir artış gösterdiği ve günümüzde Avrupa pazarınında önemli bir yere geldiği de raporda net bir biçimde ifade edilmiş.

Özellikle otomotiv, tekne, havuz ve dış mekan konstrüksiyonları endüstrilerin ön plana çıktığı orta Avrupada bu anlamda ciddi bir rekabetin olduğunun da altının çizildiği bu rapor söz konusu kompozit malzemelerin giderek artan bir biçimde mobilya, ev ve mutfak aletleri endüstrilerindekullanımının arttığına da dikkat çekiyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak