Avrupa ahşap kaplama sektöründe kriz sürüyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Avrupa ahşap kaplama sektöründe kriz sürüyor

26-11-2013
Avrupa ahşap kaplama sektöründe kriz sürüyor
Uzmanların belirttiğine göre ahşap kaplama üreticileri, makinecileri ve satıcıları, özellikle kıta genelinde talebin önemli oranlarda düşmeye devam etmesi karşısında oldukça sıkıntılı günler yaşamaktalar.

2013 yılı içerisinde sadece ikinci çeyrekte görülen kıpırdanmanın kalıcı olmaması ve yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde de tabiri caizse sektörde yaprak kımıldamaması firmaları karamsarlığa itiyor.

Geleneksel olarak yas aylarının bitimini takiben hareketlenme eğiliminde olan sektörün birkaç dönemdir bu anlamda pozitif rakamlara çıkamaması mobilya, kereste ve kapı sektörlerindeki sıkıntının devam ettiğini gösteriyor.

Üçüncü Avrupa Kaplama Forumuunda da belirtildiği üzere her ne kadar taklit edilebilse de dogal ahşap kaplama kalite anlamında alternatifi bulunamayan orjinal bir malzemedir. Kullanım itibariyle de tasarımdan mobilyaya, kapıdan inşaata kadar pekçok alanı içeren kaplama sektöründe yaşanan sıkıntıların 2014 yığlındada sürmesi genel anlamda ekonomiyi de olumsuz etkileyecektir.

yazar

E-bülten için e-posta bırak