Avro Bölgesi geçtiğimiz ay 17,1 Milyar Avro Dış Ticaret Fazlası Verdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Avro Bölgesi geçtiğimiz ay 17,1 Milyar Avro Dış Ticaret Fazlası Verdi

17-06-2014
Avro Bölgesi geçtiğimiz ay 17,1 Milyar Avro Dış Ticaret Fazlası Verdi
Avrupa Birliği resmi istatistik kurumu Eurostat tarafından açıklanan verilere göre, 2014 yılının Nisan ayında Avro Bölgesinin uluslararası ortamda mal ticareti dengesi 17,1 milyar Avro civarında. Aynı dönemde AB ulkeleri ise 3,9 milyar Avro dış ticaret fazlası verdi.

Bir önceki ay ile karşılaştırıldığında takvim etkisinden arındırılmış ihracat Avro bölgesinde %0.5, ithalat ise %0.6 duşerken, AB ulkelerinde ihracat %1.2 geriledi ve ithalat sabit kaldı.

Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ise 28 uyeli ABnin ihracatında en fazla artış %13 ile Çin ve %9 ile Guney Korede görulurken, ithalatta en fazla artış ise %11 ile Guney Kore ve %6 ile İsviçrede gerçekleşmiştir. Rusya ise ihracatta ve ithalatta en fazla duşuşun görulduğu ulke olmuştur (%10).

Üye ulkeler bazında incelendiğinde ise en fazla dış ticaret fazlası %31.7 ile Almanya, %10 ile Hollanda, %5.1 İrlanda ve %3.0 ile İtalyada; en fazla dış ticaret açığı ise %16.7 ile Birleşik Krallık, %13.3 ile Fransa, %4.0 ile İspanya ve %3.6 ile Yunanistanda yaşanmıştır.
yazar

E-bülten için e-posta bırak