AMERİKAN AHŞAP PENCERE PAZARINDA % 12 lik BİR BÜYÜME BEKLENİYOR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

AMERİKAN AHŞAP PENCERE PAZARINDA % 12 lik BİR BÜYÜME BEKLENİYOR

21-02-2014
AMERİKAN AHŞAP PENCERE PAZARINDA % 12 lik BİR BÜYÜME BEKLENİYOR
WOOD PRODUCTS ALMANACın yılbaşı raporu, ABD pazarında ahşap pencerelerin toplam pencere sektörünün %18lik bir bölÜmünü oluşturduğunu ortaya çıkarttı. Rapora göre, en büyük 50 üreticinin pazarın %70inden fazlasına sahip olduğu sektör 2014 yılında yaklaşık olarak %12lik bir büyüme kaydedecek.

Almanacda yayınlanan istatistiklere göre, 2013 yılında toplam pencere pazarı 46.1 milyon adet iken, bu rakamın 2014de 52.5 milyon adete çıkması, 2015 yılında ise 57.5 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Uzmanlar toplam pencere pazarındaki en büyük büyümenin vinil ve fiberglas ürünlerde olduğunu belirtiyorlar. İstatistiklere göre ahşap plastik kompozit pencere pazarı talebi de günden güne artmakta ancak hali hazırda Pazar payı hala az. Öte yandan ahşap pencereler ise üst segment ürünler arasında olup, daha çok ahşaba değer veren bilinçli tüketiciler tarafından tercih edilmekteler.

Sektördeki trendlere de yer verilen raporda, özellikle dış cephelerdeki dayanıklılığı ve bakımlarının kolay olması nedeniyle alüminyum kaplı ahşap pencerelere olan talebin arttığını ifade ediyorlar. Bir diğer trendin ise ahşap görünümlü fiber glas pencereler olduğunu belirten uzmanlar, bunlarda fiyat avantajının ön plana çıktığın da altını çiziyorlar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak