Almanya, 2012 İtibariyle İtalyayı Geçerek Avrupanın en Büyük Ahşap Mobilya Üreticisi Oldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Almanya, 2012 İtibariyle İtalyayı Geçerek Avrupanın en Büyük Ahşap Mobilya Üreticisi Oldu

03-12-2013
Almanya, 2012 İtibariyle İtalyayı Geçerek Avrupanın en Büyük Ahşap Mobilya Üreticisi Oldu
Avrupa ahşap sektörü istatistikleri, Avrupa ahşap mobilya üretiminde Almanyanın İtalyayı geçtiğini gösteriyor. Eurostat üretim ve ihracat verileri son bir yıl içerisinde İtalyan ahşap mobilya üretiminin durumunun pek içaçıcı olmadığı doğrultusunda. FII tarafından hazırlanan ormancılık sektörü verileri de bu durumu destekler nitelikte.

Örneğin 2012 yılında İtalyan ahşap mobilya üretimi 11.57 milyar Eurodan 10.50 milyar Euroya düşerken %9luk bir kayba uğramış. Bu rakam toplam mobilya üretiminde ise %10u buluyor. Aynı raporda her ne kadar üreticilerinin ihracatta 4.75 milyar Eurodan 4.84 milyar Euroya yükselip % 2 oranında küçük de olsa bir artış kaydettikleri belirtilirken, ithalat 825 milyon Eurodan 713 milyon Euroya düşerek %14 gibi önemli bir ciddi düşüş yaşamış oldukları da vurgulanmakta.. Ülkedeki toplam mobilya tüketimi ise 7.65 milyon Eurodan 6.37 milyon Euroya düşerek yaklaşık %17lik bir kayba uğramış.

Almanya için ise, moblya sektöründe stabil bir istikrar söz konusu. Rakamlar Alman ahşap mobilya üretiminin 10.53 milyon Eurodan 10.65 milyon Euroya çıkarak %1lik bir artış kaydederken, iç pazardaki tüketimin de 10.35 milyon Eurodan 10.66 milyon Euroya çıkarak artış oranını %3e yükselttiğini göstermekte. Bu durum, Almanyanın Avrupanın en büyük mobilya üreticisi ülkesi ünvanını 2012 yılı itibariyle İtalyanın elinden alarak birinci sıraya oturduğuu göstermekte.

yazar

E-bülten için e-posta bırak