Alman iç kapı imalatçıları fiyatlarını artırıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Alman iç kapı imalatçıları fiyatlarını artırıyor

11-06-2012
Alman iç kapı imalatçıları fiyatlarını artırıyor
Almanya'da yapılan bir sektörel araştırmaya göre iç mekan pazarında bir hareketlilik söz konusu. Araştırma raporundaki verilere göre, iç kapı imalatçılarının önemli bir bölümü, bu yılın ikinci çeyreğindeyaklaşık %3 oranında bir fiyat artışına gitti.

Sektörün hareketlendiği Nisan Mayıs ve Haziran aylarındaki artışın esas nedeninin özellikle yapıştırıcı, enerji ve lojistik alanlarındaki artışlandan kaynaklandığını belirten yetkililer, buna karşın rekabet şartları nedeniyle kimi üreticilerin bu maliyet artışlarını henüz fiyatlarına yansıtmadığını da belirtiyorlar.

Araştırmada, yılın ilk beş aylık bölümünde panel fiyatlarında önemli bir değişme olmadığını ancak maliyet artışlarının bir süre sonra onları da etkileyerek ilgili ürünlerde bir fiyat artışına gidebileceğini de vurguluyorlar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak