Ahşap işleme.makineleri sektörünün dev buluşması Ligna’da :

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ahşap işleme.makineleri sektörünün dev buluşması Ligna’da :

01-05-2023
Ahşap işleme.makineleri sektörünün dev buluşması Ligna’da :
105.000 metrekarenin üzerinde sergi alanı ve 1.100’den fazla katılımcı: LIGNA 2023 (15-19- Mayıs 2023), ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisine kapsamlı bir genel bakışla yeniden varlığını kutluyor. Gergin küresel siyasi duruma rağmen, olumlu rezervasyon durumu LIGNA’nın dünyanın önde gelen ticaret fuarı statüsünü teyit ediyor. Dünyanın dört bir yanından küresel oyuncular ve tanınmış şirketler, araçları, makineleri ve ekipmanların yanı sıra akıllı çözümleri ve yeni teknolojileri sergilemek için bir araya geliyor. Almanya’dan firmaların yanı sıra İtalya, Avusturya, Türkiye, İspanya, Çin, İsveç, Slovenya, Danimarka ve Hollanda’dan firmalar bölgelere göre en büyük katılımcı oranını oluşturuyor. Bu süreçte, dünyanın önde gelen ticaret fuarı, katılımcı portföyünü bile genişletmeyi başardı:

Bu yıl, "LIGNA, ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisinin tüm değer zincirine benzersiz bir genel bakış sunuyor. Yeniliklerin uluslararası vitrini ve dünyadaki ilklerin sahnesidir. Planlama başladığından beri topluluktan bir coşku dalgası alıyoruz. Deutsche Messe AG CEO'su Dr. Jochen Köckler, 16 Şubat'ta Hannover'de düzenlenen LIGNA.Preview'daki etkinliğin önemini vurgulayarak, endüstrinin Hannover'deki yüz yüze deneyimi dört gözle beklediğini söyledi. "LIGNA 2023'te ziyaretçiler 44 ülkeden katılımcılarla buluşacak. Sektörü şekillendiren ve geleceğe giden yolu gösteren trendlerin belirlendiği ve tartışıldığı yer burası."

LIGNA 2023'teki Görüntüleme Alanının %75'i şimdiden rezerve edildi

Pek çok pazarda artan enerji fiyatları, malzeme kıtlıkları ve ekonomik belirsizlikler gibi bir dizi olağanüstü zorluğa rağmen, ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisi LIGNA'dan yaklaşık altı ay önce iyi durumda.

LIGNA odak konuları sektörü harekete geçiriyor

LIGNA 2023, odak konuları seçiminde de trend belirleyici rolünün hakkını verecektir. Dijitalleşme konusu, endüstrinin gelişimini şekillendiriyor ve esnek olduğu kadar kaynakları verimli kullanan üretim için de bir ön koşul. "Ağaç İşleme Dönüşümü" başlığı altında LIGNA'da da yoğun ilgi görüyor. Katılımcılar, makineler, aletler, bileşenler ve malzemeler arasındaki ağın ne kadar ileri gittiğini gösterecek ve robotik, otomasyon ve yazılım alanlarındaki yenilikleri sunacak. Akıllı veya Bağlantılı Fabrika, Endüstri 4.0 veya Nesnelerin İnterneti ve IoT platformları moda sözcükleri LIGNA'da somut örneklerle somutlaşmaya devam edecek.

Yenilenebilir kaynaklara dayalı bir ekonomiye giden yolda en önemli yenilenebilir hammadde olan ahşap merkezi bir temel oluşturmaktadır. Odun bazlı biyoekonomi, yenilikçi bir teknoloji sürücüsü olarak kabul edilir. Kaynak verimli ahşap kullanımının genişletilmesi için çerçeve koşulları, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın bir parçasıdır ve döngüsel bir biyoekonominin temel direkleridir. Bu, LIGNA 2023'te haklı olarak ilgi odağı olacak bir gelişmedir. Ahşap bazlı biyoekonominin geliştirme hatları ve doğal kaynakların sorumlu kullanımı için teknolojik yeniliklerin yanı sıra kimyasal olarak sindirilmiş ağaç liflerini şekillendirmek için proses teknolojileri sergilenecek.

Ahşap, inşaat sektöründe de geri dönüştürülebilir bir yapı malzemesi olarak giderek önem kazanmaktadır. Tamamen ahşap binalar ve ahşap karışımlı yapıların toplam inşaat hacmi içindeki payı hem ulusal hem de küresel olarak sürekli artmaktadır. LIGNA, "Prefabrik Yapı Süreçleri" odak konusuna bu endüstri trendini yansıtıyor: Çünkü ahşap konstrüksiyonun artan önemi, teknoloji ve ekipman için de yeni gereksinimleri beraberinde getirmektedir. LIGNA.Preview'da Bernd Oswald (GROPYUS) ve Profesör Achim Menges (Stuttgart Üniversitesi) bu nedenle bu konu hakkında konuştular. Sonuç: İnşaat sektörünün hem prefabrikasyonda hem de şantiyede çağdaş ve verimli bir şekilde üretim yapmak için bir teknoloji desteğine ihtiyacı var. LIGNA'da ilgili taraflar, ahşap konstrüksiyonun geleceğini belirleyecek uygun çözümleri ve yaklaşımları keşfedebilir.

Yerinde ve dijital: LIGNA.Stage, Rehberli Turlar, LIGNA.Recruiting & LIGNA.Campus

Odak konuları aynı zamanda LIGNA'nın ek formatlarında çalışan ortak bir başlıktır.

LIGNA.Stage, Salon 12'deki canlı izleyicilere, işe alım ve sürdürülebilirliğin yanı sıra LIGNA odak konuları boyunca çözüm ve kullanıcı odaklı sunumlar ve panel tartışmalarından oluşan çeşitli bir forum programı sunuyor. Tesiste bulunamayanlar için, çeşitli program öğeleri LIGNA web sitesinde canlı ve talep üzerine yayın olarak da sunulacaktır.

Ziyaretçiler ayrıca bu yıl hibrit bir formatta olan Rehberli Turları dört gözle bekleyebilirler. Turlar, çeşitli konulara özel bir genel bakış sunar. 25 katılımcıya kadar gruplar halinde, ilgili taraflar seçilen katılımcılara yönlendirilecek ve doğrudan stantlarında özel sunumlar ve canlı gösteriler yapılacak. LIGNA.Stage programında olduğu gibi, Hibrit Rehberli Turlar da LIGNA web sitesinde İngilizce ve Almanca olarak canlı ve isteğe bağlı olarak sunulmaktadır.

LIGNA Proje Müdürü Stephanie Wagner, "Ek formatlarımızı yayınlayarak, LIGNA'yı ve ilgili endüstri gelişmelerini sahada bulunamayanlar için erişilebilir kılmak istiyoruz" diyor. "Yer ve zamandan bağımsız olarak, LIGNA'nın itirazını etkinlik süresinin çok ötesine taşıyabiliriz."

Ayrıca, tüm etkinlik katılımcıları için bir ağ hizmeti mevcuttur. LIGNA bileti, erişim için bir ön koşuldur. Ziyaretçiler ve katılımcılar kayıt olduktan sonra LIGNA web sitesi aracılığıyla hizmeti etkinleştirebilir ve ardından iletişim önerileri ve randevu ayarlama fırsatı alabilir.

Nitelikli işçi eksikliği ve genç yeteneklerle ilgili endişeler göz önüne alındığında, LIGNA ayrıca ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisindeki araştırma, eğitim ve kariyer fırsatlarına genel bir bakış sunar. LIGNA.Campus , üniversiteler, teknik kolejler ve teknik okullar tarafından sunulan eğitim ve öğretim kursları hakkında bilgi sağlar. Öğretim ayrıca güncel araştırma projelerini de sunar.

LIGNA.Recruiting'de potansiyel işverenler, ilgili vasıflı personelle tanışır. Dijital bir iş duvarı, şirketlerin - ister katılımcı ister ziyaretçi olsun - çekici iş teklifleri yayınlamasına olanak tanır. Bu teklif yalnızca LIGNA'daki işe alma alanında dijital olarak görüntülenemez ve erişilemez, aynı zamanda insan kaynakları ve ilgili taraflar arasında kişisel eşleştirme için yerinde fırsatlar ve katılımcı şirketlerden şirket satış konuşmaları ile desteklenir.

Bir VDMA salonuna ek olarak, VDMA tarafından desteklenen LIGNA.Future Square, start-up'lara yalın çözümler ve yeni fikirler sunacak.

Bir bilet, iki kat iş

LIGNA için biletler şimdi web sitesinde mevcuttur.

Ziyaretçiler ayrıca bu yıl da özel bir bilet iş birliğinden yararlanacak: interzum (9-12 Mayıs 2023, Köln) veya LIGNA (15-19 Mayıs 2023, Hannover) - her iki ticaret fuarı için giriş biletleri, sahibine ziyaret etme hakkı veriyor her durumda ortak olay. Bu, ziyaretçilere mobilya üretimi ve iç tasarımın yanı sıra ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrileri hakkında kapsamlı bir genel bakış sunar.

LIGNA 2023'ün ana odak noktası

LIGNA, ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisinin tüm değer zincirini kapsar ve kendisini toplam yedi ürün segmentinde sunar:

  • Özel ve Seri Üretim için Aletler ve Makineler (Salon 11–15, 27)
  • Yüzey Teknolojisi (Salon 16, 17)
  • Ahşap Esaslı Panel Üretimi (Salon 26)
  • Hızar Teknolojisi (Salon 25)
  • Ağaçtan Enerji (Salon 25, 26, açık alan)
  • Makine Bileşenleri ve Otomasyon Teknolojisi (Salon 16)
  • Ormancılık, Yuvarlak Odun ve Kereste Üretimi için Makineler (açık alan, P32–35)

Ağaç İşleme ve Ağaç İşlemenin Geleceği LIGNA.Campus'ta başlıyor

Ağaç işleme ve ahşap işleme için daha sürdürülebilir ve üretken bir geleceğe giden yolda eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırma ve geliştirme vazgeçilmezdir. 15 - 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Hannover'deki LIGNA.Campus formatı, ünlü teknik kolejlere, uygulamalı bilimler üniversitelerine ve üniversitelere çeşitli eğitim teklifleri ve çığır açan araştırma bulguları için ideal bir platform sağlayacaktır.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak