Afrika kıtasına Türk standardı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Afrika kıtasına Türk standardı

03-07-2012
Afrika kıtasına Türk standardı
Yerel bir aktör olmaktan çıkarak küresel güç olma yolunda dünyaya açılan Türk Standardları Enstitüsü (TSE)nün yeni hedefi Afrika. Uluslararası akreditasyona sahip bir kurum olan TSE ile Kamerun Cumhuriyeti Standardlar ve Kalite Teşkilatı ANOR arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Kamerunda gerçekleşen törende anlaşmayı, TSE adına TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ANOR adına ise Genel Direktör Mr. BooTo a Ngon Boniface Charles Guy-Rene imzaladı. Törene katılan Kamerun Cumhuriyeti hükümet üyeleri, TSE heyetini Kamerunda görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, TSE gibi büyük bir kuruluş ile gerçekleştirilen ikili işbirliği anlaşması nedeniyle ANOR yetkilerini tebrik etti.

Anlaşmaya göre, ANORun talebi halinde Türkiyeden Kameruna ihraç edilen malların yükleme öncesi muayeneleri TSE tarafından yapılacak. Yükleme öncesi yapılan muayene hizmetlerinden elde edilen gelirin bir kısmı da ANORa ait olacak.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın her iki kuruluş adına oldukça faydalı olacağını ve her iki ülkeye büyük kazanımlar getireceğini belirtti. TSE Başkanı Şentürk, TSEnin ANORa standardizasyon, belgelendirme ve uygunluk değerlendirilmesi alanlarında gerekli alt yapının kurulması için gerekli desteği de vereceğini söyledi.

Şentürk, Kamerundan sonra diğer Afrika ülkelerinin standard kuruluşları ile ikili işbirliği görüşmelerinin devam ettiğini ve önümüzdeki süreçte Türkiyeden bütün Afrikaya ihraç edilecek ürünlerin yükleme öncesi muayene hizmetlerinin TSE tarafından yapılmasının planlandığını bildirdi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak