ACIMALL'dan Ayrılan BIESSE Firması Tekrar Birliğe Döndü

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ACIMALL'dan Ayrılan BIESSE Firması Tekrar Birliğe Döndü

11-11-2013
ACIMALL'dan Ayrılan BIESSE Firması Tekrar Birliğe Döndü
3 yıl önce İtalyan Ağaçişleme Makinacıları Birliği'nden ayrılan ve SCM ve CEFLA ile birlikte XYLEXPO fuarına da katılmaktan vazgeçerek Rimini deki küçük bir fuar olan TECHNODOMUS'a katılmaya başlayan İtalyan'ın en büyük ağaçişleme makina üreticilerinden BIESSE firması, birliğe geri dönme kararını açıkladı. Firmanın 2014 yılı Mayıs ayında düzenlenecek XYLEXPO fuarına da yeniden katılması bekleniyor.

Italyan Aaçiflleme Makinaclar Birlii ACIMALL, Avrupanın Alman VDMA ile birlikte en büyük makina üreticileri birliği olup, sektörün önde gelen pazarı olan İtalyanın ağaçişleme makinaları ve el aletlerini biraraya getirmektedir.

Birlik, bir dönem dünyanın en iyi fuarlarıdan biri sayılan XYLEXPOyu fuar kuruluflu CEPRA ile birlikte düzenlemektedir. Milano Rho-Pero fuar alannda gerçeklefltiren ve Avrupa'nn belli bafll aaçiflleme makina firmalarnn katld fuar, yıllardır İtalyan ve Avrupa makine sektörünün gücünü göstermesi ve etkinliğe çektiği ziyaretçi sayısı ile önemli bir merkez işlevi görmekteydi.

Ancak dünya değişiyor ve özellikle Avrupalı imalatçılar giderek daha farklı sıkıntılarla karşılaşmaya başlıyorlardı. Bir zamanlar Almanya ile birlikte dünyanın en büyük ağaçişleme makina imalatçı ve ihracatçı ülkesi konumunda olan İtalya, sektördeki global değişim karşısında gerekli esnekliği gösterememiş ve firmalar birbiri ardına sıkıntıya düşmeye başlamıştı. 2008 krizi ile iyice zorda kalan İtalyanlar, artan maliyetler ve azalan talebin yanısıra Uzak doğu ve gelişmekte olan olan kimi ülkeler karşısında rekabetçi avantajlarını kaybetmişlerdi. Uluslararası pazarlarda değişen dengelerin yol açtığı yeni konjoktürle de gerektiği gibi mücadele edemeyen İtalyan firmaları, gerek iç gerek dış pazarda satışların dipleri görmesiyle tam bir kriz yaşamaya başlamışlardı.

İşte gerek dünya finans krizi ve gerekse İtalyada sektörün gerilemesi zaman içerisinde bu önemli fuara da yansımış, giderek Alman LIGNA fuarının gölgesinde kalan XYLEXPO giderek güç kaybetmeye başlamıştı.Ancak, kırılıma noktası bundan üç yıl önce gerçekleşmiş ve üç önemli firmanın dernekten farklı bir yol izlemesiyle ACIMALL çatlamaya başlamıştı. BIESSE, hem ACIMALL çatısından ayrılmış hem de SCM ve CEFLA ile birlikte XYLEXPOyu desteklemekten ve katılmaktan vazgeçerek Rimideki TECHNODOMUS fuarına katılmaya başlamışlardı.

Ancak bu durum ne Milanodaki XYLEXPOya, ne Riminideki TECHNODOMUS fuarına, ne ACIMALLa, ne de o üç firmaya yaramış ve İtalyanlar ağaç işleme makineleri sektörünün de krizi bir türlü atlatamamasıyla gelecek konusunda giderek daha da karamsar olmaya başlamışlardı.

İşte o günlerden bu yana bölünmenin kimsenin yararına olmadığını gören ve çıkış yolu için bir çare arayan İtalyan Ağaç İşleme Makineleri Birliği ACIMALL, sonunda bir ışık görmüş gibi zira BIESSE, ACIMALLa geri dönüş kararını resmen açıkladı.

Bu yıl ACIMALLdan EUMABOISya transfer olarak başkanlığa getirilen Amborgio Delachi ve Genel Sekreter Yardımcısı Dario Corbetta, bu geri dönüşün doğrudan fuara da yanısımasını ve henüz böyle bir girişim olmamasına karşın, BIESSEyi SCM ve CEFLAnı da izlemesini beklediklerini ifade ediyorlar.

Elbette tüm bu gelişmelerin olumlu bir seyir izlemesi bekleniyor. Ancak fuarlar bir yandan da pazarın gücünü yansıttıkları için, onların başarısı da, sektörün başarısına paralel olarak gelişir elbette. Oysa, İtalyada açıklanan son veriler hala kayda değer rakamlara ulaşılamadığı ve sıkıntının geçmedeğini göstermekte.

Konuşmasında buna da değinen Corbetta, bu çapta fuarların toparlanmasının kolay olmadığını çünkü Avrupa'da ama özellikle de İtalya ve İspanya gibi ülkelerde yaşanan sıkıntıların geleceğe umutlu bakmalarını şimdilik engellese de, herkesin el birliği ile bu durumu aşmaya çaba gösterdiğini bunun için de gerek sektör gerekse fuar olarak çok çalıştıklarını ve düze çıkmak için ellerinden geleni yaparacaklarını ifade etti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak