ABD pazarına yatırım yapmaya devam eden HOMAG Group, ülkenin en büyük distributörünün hisselerini satın aldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ABD pazarına yatırım yapmaya devam eden HOMAG Group, ülkenin en büyük distributörünün hisselerini satın aldı

06-02-2014
ABD pazarına yatırım yapmaya devam eden HOMAG Group, ülkenin en büyük distributörünün hisselerini satın aldı
Dünyanın en büyük makina üreticilerinin başında gelen HOMAG Group, ABDdeki en büyük dağıtım ve servis firması olan STILESı satın alarak bu pazara verdiği önemi gösterdi. Dünyanın en büyük makina üreticilerinden HOMAG Group, Esasen firma 1992den beri STILES ile çalışmakta olupfirma hisselerinin %26ını elinde bulunduruyordu, ama 39 yıldır firmanın başında bulunan ve bu yıl emekliye ayrılan Peter Kleinschmidtin hisselerini de devretmesiyle firmanın tamamını satın alarak tüm konrolü eline geçirmiş oldu. Konuya ilişkin olarak 30 yılı aşkın bir süredir birlikte çalıştığı HOMAGa olan güvenini vurgulayan Kleinschmidt, ayrılmasıyla birlikte gözünün arkada kalmayacağını ve şirketin emin ellerde olduğunu belirtti.

5.000 çalışanı, 15 üretim merkezi ve 21 grup satış ve hizmet firmasına sahip olan ve dünya çapında 60 distribütöru bulunan dünya devi HOMAG group CEOsu Dr. Markus Flik, dünyanın en dinamik pazarlardan biri olan ABDnin kendileri için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak, atmış oldukları bu adım sayesinde yeniden bir yapılanma içerisine bu piyasada artık doğrudan pazara ulaşım kanallarında da söz sahibi olacaklarını ifade etti.

Amerikan Ağaçişleme Endüstrisi pazarınında makina ve üretim hatlarının hali hazırda %35ini elinde bulunduran STILES Machinery Inc., 290 çalışanı ile 2013 yılı içerisinde yıllık 158 milyor dolarlık bir ciro yapmıştı. Bir önceki yıla göre %22lik bir artış anlamına gelen bu sıçramanın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini söyleyen HOMAG Group Müdürü Jürgen Köppel de, markalarının kalitesi ile STILESın pazardaki deneyiminin birleşmesinin, büyümekte olan ABD pazarındaki paylarını artıracağının altını çiziyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak