9. Ulusal Mobilya TasarımYarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

9. Ulusal Mobilya TasarımYarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

10-05-2016
9. Ulusal Mobilya TasarımYarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
"Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması"nın dokuzuncusunun ödül töreni 22 Nisan 2016 tarihinde Yıldız Şale Sarayı’nda Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman, jüri üyeleri, sector temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

TOPLAM 83.500 TL ÖDÜL DAĞITILDI

 

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturup yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünlerin ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan ve Türkiye’de tasarım alanında katılımı en yüksek yarışmanın dokuzuncusuna 1.171 tasarımcı başvurdu ve yarışma sonucunda 27 tasarım sahibi toplam 83,500 TL ödül kazandı.

 

REKOR SAYIDA BAŞVURU

 

Ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar olmak üzere 4 ana tema ile akademisyen, profesyonel, lisans öğrencileri ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya Türkiye’nin yanısıra Fransa, İtalya, Almanya ve KKTC’de eğitim gören ya da yaşayan Türk vatandaşları da tasarımlarıyla ilgi göstermiş ve 2016 yılında rekor düzeyde başvuru olmuştur.

 

JÜRİYİ TASARIMIN TÜRKİYE’DEKİ DUAYENLERİ OLUŞTURDU

 

Prof. Önder Küçükerman’ın Jüri Başkanlığını yürüttüğü yarışmada Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat ARMAĞAN ve Renan GÖKYAY asli jüri üyeleri olarak görev yapmıştır.

 

SEKTÖRDEN BÜYÜK DESTEK

 

İlk düzenlendiği yıl olan 2008’den bu yana başvuru sayısı her yıl artan yarışma TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından desteklenmektedir. Her yıl sponsorluklarıyla yarışmada verilen ödüllere katkı sağlayan firmalar arasında ise 2016 yılında Lazzoni, Bürotime, Kastamonu Entegre, Atagür, Gentaş, Ersa, Madeş ve İkoor firmaları yer almıştır.

 

 

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın diğer tasarım yarışmalarından en büyük farkı mobilya sektörünün tamamını kapsayan nitelikte olması, üretici ile tasarımcıları bir araya getirerek tasarımları hayata geçirmesi, yarışmaya katılan tasarımcıların üretici-ihracatçı firmalarımızda iş imkanı bulması, ödül alan tasarımcılara devlet desteği ile İtalya Domus Akademi, ABD- CCS College, İtalya-NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) gibi yurt dışındaki değişik eğitim kurumlarında farklı süreçlerle eğitim imkanı sağlamasıdır. Genç nesilleri tasarım fikri ile buluşturan yarışma sonucunda ortaya çıkan tüm bu gelişmeler, tasarım ile sektörün buluşmasını ve ihracata yeni tasarımlarla güç kazandırılması amacına büyük adımlarla hizmet edildiğinin en açık göstergesidir.

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak