7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

13-01-2012
7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra profesyonellerin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, yayın grubumuzun da katılımıyla 13 Aralık’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirildi. Burcu Esmersoy‘un sunuculuğunu yaptığı geceye MOSDER üyesi kuruluşlar, sponsorlar, akademisyenler, öğrenciler ve sektörün diğer derneklerinin yöneticileri katıldı.
Hedef mobilyada Türk tarzının ortaya çıkması
Sahneye ilk olarak MOSDER Başkanı Sayın Ramazan Davulcuoğlu geldi ve yaptığı konuşmada mobilya sektöründe tasarım yatırımlarının artış gösterdiğini aktararak, markalaşma oluşumunun tasarımdan ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı. Mobilya sektöründe markalaşmanın öne çıktığını belirten Davulcuoğlu, "Farklı fikirlere sahip yetenekli gençlerin sanayicilerimizle elele vererek oluşturduğu güzel tablo, bizler için büyük önem taşıyor. Bu yıl Türkiye'de ilk kez, öğrencilerimizin dizayn ettiği ve dereceye giren mobilyaları hayata geçiriyoruz. Yedi yıldır Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nı gerçekleştirmekten de mutluluk duyuyoruz." dedi.

"Mobilya sektöründe tasarım yatırımları artış gösteriyor"
Davulcuoğlu 21 Üniversitenin tasarım bölümlerinden yarışma katılım sağlandığını, genç yetenekleri sanayicilerle buluşturma devam ettiklerini belirterek bu yıl ilk kez finale kalan tasarımların prototiplerin üretilmesini sağladıklarını açıkladı. Hedeflerinin mobilyada Türk tarzının ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu ve çeşitli ülkelerde Türk mobilyalarından oluşan konsept mağazalar açacaklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra yarışmanın ana sponsoru Kayalar Kimya adına söz alan Bedri Büyüktaşkın başarının inovatif ve ARGE çalışmalarından geçtiğinin altını çizdi. Ve MOSDER'e destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Ardından İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Alpay Er MOSDER'in yeni yarışma formatından bahsetti. İş yapma biçimlerinde yenilikçi olunması gerektiğini ve MOSDER'in bu atağıyla Türkiye'de ürünlerin üretildiği ilk yarışma olduğunun altını çizen Sayın Er, mobilya sektöründe yenilik yapmanın diğer sektörlere göre daha az riskli olduğundan bahsederek bu sektörde iyi olmadan diğer sektörlerde gelişme sağlanamayacağının altını çizdi.

Son olarak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çetinkaya Engelli mobilyası alanında çok büyük eksikliklerin olduğunu ve bu alanda yeni çalışmalar yapılmasını gerektiğini belirterek , "Farklı yaşamlar süren insanları unutmayın. Bu konuda biz de size yardımcı olabiliriz, çünkü sorunları en iyi biz biliyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, danışma kurulu üyeleri, jüri üyeleri ve sponsorlara sertifikaları ile plaketleri sunuldu. Ardından ödül törenine geçilerek, yarışmanın finalistleri ve kazananları kategorilerine göre tek tek takdim edildi.

Türkiye'de ilk kez, üniversite öğrencilerinin mobilya tasarımları üretildi
Yenilikçi mobilya fikirlerinin hayat bulduğu ve bu yıl ilk kez genç yeteneklerin tasarımlarının üretime alındığı yarışmada çok fonksiyonlu mobilyalar öne çıktı. İşlevsel yapısıyla kullanım kolaylığı sunan depolama - koruma - düzenleme ünitesi, gençlerin odalarında daha fazla alana sahip olmalarını sağlayan fonksiyonel genç mobilyası, Akdeniz'den ilham alınarak geliştirilen oturma - dinlenme ürünü ve kullanıcının istediği türde kitapları bir arada bulabildiği tamamlayıcı mobilya servis ünitesi gibi tasarımlar dikkat çekti.

Türkiye'de ilk kez üniversite öğrencilerinin mobilya tasarımlarının sanayiciler tarafından üretime alındığı yarışma, binlerce TL'lik para ödülünün yanı sıra, tasarım haklarının tescili, uluslararası fuarlara katılım ve sektör öncüsü markalarda kariyer olanakları sunuyor.

Kazanan ürünler IMOB 2012 fuarında da teşhir edilecek
Türk Mobilya sektörünün öncü 39 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50'sini aşkın kesimini temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olmaya aday İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren ve her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturan MOSDER, ödül kazanan ürünleri İMOB 2012 fuarında özel bir alanda teşhir edecek
yazar

E-bülten için e-posta bırak