2.Ulusal Mobilya Kongresi Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleşti
İlki 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi tarafından organizeedilen ve ‘Ulusal Mobilya Kongresi’nin ikincisi aradan geçen uzun yıllardan sonra Pamukkale Üniversitesinebağlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun başarılı organizasyonunda 2 tam günsüren ve toplam 74 bilimsel, Akademik ve poster bildirinin sunulduğu Kongre,Türkiye’nin ilgili Üniversitelerinden gelen uzmanların katılımıyla gerçekleşti.
Ülkemiz mobilya endüstrisinin teknoloji, üretim, tasarım,pazarlama ve işletme yönetimi açısından mevcut durumun değerlendirilmesi, veartan rekabet koşullarında yeniden yapılandırılması için sektör temsilcileri vebilim insanları arasında bilimsel bir tartışma ortamı oluşturmak ve buradançıkan düşünceleri sektör ve akademik çevrelere ulaştırmak hedeflenmiştir.Kongrede farklı üniversitelerden kongrenin konusu olan alanlarda çalışan biliminsanlarının ve firma temsilcileri ile sektör uzmanlarının bir araya gelerektanışmaları, görüşlerini ifade etmeleri ve bu amaçla sektörden gelen sorularayanıt oluşturmak hedeflenmiştir.
Onursal Başkan Prof Dr. Hüseyin Bağcı , Düzenlemekurulunu Prof. Dr. Velittin Kalınkaya , Prof Dr. Raşit Kara , Prof Dr. Nusret As, Prof Dr. Erol Burdurlu, Prof Dr Gürsel Çolakoğlu veYrd. Doç. Dr. Kadir Özkayanın gerçekleştirdiği kongre bilimsel çalışmalaraönemli katkılar sundu.
Bu amaçla 11-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Pamukkaleüniversitesi TeknikMeslek Okulunungirişimleriyle gerçekleşen bu kongre 17 yıl önce 1997 yılında gerçekleşen1.ulusal mobilya kongresinden sonra 2. Önemli meslek kongresi olmuştur. Ülkemizde bu konuda köklü büyüküniversitelerin yüklenebileceği bir misyonu yüklenmesi ve bunu başarıyla gerçekleştirmesindendolayı Pamukkale Üniversitesinin tüm akademik ve yönetici kadrolarını sektör adına kutlarız. Aylar süren titizçalışma, özverili çabalar sonunda oldukça başarılı geçen bu kongre gelecekdönem kongrelerinin de temellerini atmıştır. Anadoluda bir üniversite’nintümüyle kendi çabaları içinde gerçekleştirdiği bu etkinliğin diğer akademikçevrelere de örnek olmasını dileriz. Küçük dar çekişmeler içinde ertelenen vebilimsel alandan da giderek uzaklaşmaya götüren bu duruşların ülkemizinulaştığı uluslar arası vizyona da uymamaktadır. Hemen tüm
üniversite ve bilim çevreleri ile ilgili sektör gruplarınınyapması gereken etkinlikler panael kongre ve alan araştırma çalışmalarıgerçekleşemiyor. Bilimsel verilerin çok yetersiz olduğu ve gerçek anlamdaölçeklenemeyen bir sektör olan mobilya sektörü için bu kongre daha da anlamlıoluştur.
İki gün boyunca gerçekleşen pek çok oturumda 74 e yakınbildiri sunuldu. Sunumlarda izleyici soruları alınarak tartışıldı ve konularderinlemesine ele alındı. Öğrencilerinde ilgi gösterdiği kongre destekleyici firma ve gruplar ile çalışmalara katkısunanlara onursal plaketler verildi. Üniversitenin müzik grubunun açılışınıgüzel Anadolu müzikleriyle gerçekleştirdiği etkinlik Yemek ve 3. Gün süren tarihi yerlere gerçekleşen gezi ile sürdürüldü.