2018’in ağır gündemi .

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

2018’in ağır gündemi .

03-05-2018
2018’in ağır gündemi .
Mobilya ve orman ürünleri ile aksesuar sanayi için önemli bir mevsimin başındayız. Bu aylar genel anlamda sektörün canlandığı ve kışın durağan geçen ticari faaliyetlerinin bu aylarda kırıldığı günlerdir. Bu nedenle ülkemizde ve dünyanın diğer pek çok yerinde Mart-Nisan-Mayıs ayları fuarların da yoğun olduğu aylardır. Sektör yeni ürün ve tasarımlarını bu aylarda görücüye çıkartır. Bizler de yıllardır bu aktiviteleri sizler için izliyor ve yerinde haberler yaparak bu bilgilere ulaşamayan sektör temsilcilerimize dergimiz kanalıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sadece mobilyadaki yeni eğilimler, renkler ve trendlerin tanıtılmasından ibaret değil, özellikle son yıllarda pazarlama ve üretim teknolojilerinde gerçekleşen yenilikleri de bu sayfalarda sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Mobilya sektöründe Endüstri 4.0 çalışmalarına yaklaşık 3 yıldır özel yer veriyoruz. Hemen her sayımızda bu konuda bir haber veya makale yayınlıyoruz. Bu alanda endüstri 5.0, robotik teknolojilerin ahşap endüstrisindeki uygulamaları ile farklı yaklaşımları sizlerle paylaşıyoruz.Uzmanlar 2018 yılını, öncelinde yaşanan önemli ekonomik kayıplardan sonra bunlardan sonuçlar çıkararak yaşanan karmaşıp problemlerin üstesinden gelmek için bir fırsat yılı olarak değerlendiriyorlardı. Ancak geride bıraktığımız 4 ay içinde dünyada ve yakın çevremizde yaşananlar bunun hiç de kolay olmadığını gözler önüne serdi.Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl Ocak ayında yayınlanan ve dünyayı bekleyen en önemli riskler hakkında küresel uzmanların ve karar alıcıların görüşlerini yansıtan raporda pek çok türün tükenme tehdidiyle karşı karşıya kalmasına neden olan biyo-çeşitlilik kaybından yeni savaşların çıkabileceğine yönelik artan endişelere kadar pek çok konuyu, geri dönüşü olmayan bir noktaya ittiğimiz ifade ediliyor.

Keza Nisan başında yanı başımızda Suriye’ye yapılan Amerikan Fransa ve İngiltere’nin ortak müdahalesi ile yaşanan kritik anlar nasıl bir ateş çemberi üzerinde bulunduğumuzu da gözler önüne seriyor. Küresel Riskler Algı Anketi, uzmanların yüksek risk altında geçecek bir yıla daha hazırlanmamız gerektiğini ortaya koyuyor, Özellikle Nisan ayı içinde  faizlerin yükselmesi, petrol ve döviz hareketlerinin beklenenlerin çok üstünde seyretmesi 2018 yılının oldukça çetin geçeceğini gösteriyor. Hemen her sektörde yaşanan ithalata bağlı hammadde fiyatlarının endekste ve borsada yükselmesi imalat sanayini de olumsuz etkiledi. Şimdi tüm bunların yanında ani bir erken seçim sürecine girdik. Bunun üretim ve reel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini 2018 yılını zaten üzerinde taşıdığı ağır yükleriyle değerlendirdiğimizde görebiliriz. Gündem politik atmosferin seçim propagandalarıyla ekonomiyi arka plana atacağı bir gündemle yüklü olarak geliyor. Tüm bunlardan ülkemiz için hayırlı sonuçlarla çıkmamızı diliyorum. 
Saygılarımla
Nesip Uzun
 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak