2011 giderken geride kalanlar ve yarınlarımız!..

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

2011 giderken geride kalanlar ve yarınlarımız!..

13-01-2012
2011 giderken geride kalanlar ve yarınlarımız!..
2011 giderken geride kalanlar ve yarınlarımız!..

Dünya ekonomisinin aktörleri batıda ciddi mali sorunlarla uğraşırken, kuzey Afrika ve Asya'da 30-40 yıllık rejimler yaprak misali savrulup gittiler. "Bu rejimler asla yıkılamaz ve bu halklarda da bunu gerçekleştirecek bilinç ve direnç yok" derken 6 ay içinde bir alevin bozkırı tutuşturması misali petrol zengini Arap ülkeleri yangın yerine dönüştü.

2010 da Amerika'da başlayan ve kısa zamanda Avrupa'yı saran kriz Yunanistan ve İspanya'dan sonra 2011 de İtalya'ya ulaştı. Ama ne olduysa bu süreçte oldu mali ve ekonomik kaynakları dibe vurmuş bati sermayesi B planını devreye sokarak kaynak olacak alanları ısıtmaya başladı. İsrail ve Amerika'nın en yakın müttefiği Mubarek devrildi. Kaddafi öldürüldü. Esad gitti gidiyor. Yerine konacak güçlerin kimler ve ne olacakları belli değil. Mısırda askeri diktatörlük, Libya'da bilinemezlik, ama geçen kısa sürede buralarda Fransız ve İtalyan sermayesinin ayak izleri okunuyor.

Ozellikle enerjide dışa bağımlı batı toplumları, yeni sömürgeciliğin post modern ritüellerini büyük bir titizlikle işliyorlar. Sanki kriz onların değilmişçesine başka bir dünya sunuluyor. 7 milyara yaklaşan yaşlı dünyamızda kaynaklar da giderek tükeniyor. Dünya kaynaklarını kullanan 1/3 lik nüfus temel ihtiyaç maddelerinden gıdaya kadar aşırı bir yüklenmeyle tüketime devam ediyor. Kalan 2/3 nüfusun tüketimi gerçekleştiğinde ne kaynaklar ne de mevcut üretim, ihtiyaçları karşılayamayacaktır.

Uzakdoğu ve yakın Asya'da ise, Çin, Hindistan, Bangladeş gibi bir milyarı geçkin nüfusa sahip ülkeler gıda barınma giyim sağlık gibi temel ihtiyaçlardan uzak bir yasam sürdürüyorlar. Nimetlerden ise nüfusun ancak % 7-8 'i yararlanıyor.

Böyle bir dünyada yaşıyor ve yeni yıla, geleceğe taşınmak üzere sırtımızda Noel Amca'nın hediyeleri değil de ağır bir yumurta küfesi taşıyoruz. Bu küfede çocuklarımızın ve bizlerin geleceği, dünyanın dört yanında işlenen insanlık ayıpları, ihlaller var. Bu nedenle onlara bu yüzyıla yakışır bir gelecek vaat edemiyoruz. Dünya o kadar kirlendi ki o kirletilirken bizler de olanları izleyen figüranlar olarak birlikte kirlendik.

Kirletilmemiş bir dünya dileğiyle…

Saygılarımla
Nesip Uzun



***


Our future and the remanings of 2011 in the memories

While the players of the world economy are fighting with important problems, 30 - 40 years regimes of some African countries were collapsed. People thought that those regimes will never be collapsed since the people don't have such a social consciousness" but within 6 months, those "petropower" countries became a fire district with a small flame.

The crisis of USA reached to Europe, first Spain then Greece and now Italy. At that time something happened and the western economy dropping like a rock introduced their "B" plan and they started to heat new markets. Suddenly Mubarak in Egypt was arrested Gaddafi in Libya was killed, Esad in Syria is about to escape. It is not sure who will replace them how they will behave. Still we have a knife edge in Libya and a military dictatorship in Egypt but we feel the footsteps of the French and Italian capital behind the scene.

The western countries that are not self dependent for the petroleum are manipulating carefully the post modern rituals of the new colonialism. They caused the crisis but they are playing a theatrical performance in the scene where they look like really innocent and they are not responsible for this. We all know that the resources are really scarce and we are rapidly moving towards the end. In our old world around 7 billion inhabitants 1/3 is living in better conditions by consuming everything but when the other 2/3 will be exhausted, no one will be satisfied. Especially in the crowded countries of Asia only 7 - 8 % of the population are taking the advantages, the rest are out of standards.

We are living in such a word. While starting 2012, instead of the gifts on the shoulders of Santa Claus, we are bearing all these problems directly to the new year. In the bag there are poverty, violation of the rights, crimes against humanity. How we'll face our children Unfortunately we are not promising positive things. The world get so dirty that even us, as being the walking-on gentlemen only watching what is going on, we also get dirty..

I wish you a purified word..

Respetfully Yours
Nesip Uzun
yazar

E-bülten için e-posta bırak