171 firma tarafından kurulan KAYSERİ MOBİLYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ nin ilk girişimi eleman eksikljğine karşı geliştirilen bonservis sistemi oldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

171 firma tarafından kurulan KAYSERİ MOBİLYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ nin ilk girişimi eleman eksikljğine karşı geliştirilen bonservis sistemi oldu

30-05-2014
171 firma tarafından kurulan KAYSERİ MOBİLYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ nin ilk girişimi eleman eksikljğine karşı geliştirilen bonservis sistemi oldu
Kayseri'de yeni kurulan Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) sıkıntılı firmaların toplandığı kara liste ve eleman eksikliğine karşı bonservis sistemini uygulayarak mobilya sektörünün rekabet gücünü artıracak.

Türkiye mobilya üretiminin yüzde 30'unun, ihracatının ise yüzde 20'sinin yapıldığı Kayseri, dünya pazarlarında rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. 750'nin üzerinde mobilya üreticisinin olduğu kentte sektörün ilk derneği kuruldu. İlk etapta 171 firmanın birlikteliği ile oluşturulan Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (KAYMOS) geçici başkanlığına Lora Mobilya sahibi Mahmut Alak getirildi.

KAYMOS öncelikle sıkıntılı firmaların tespit edilerek kara liste oluşturulması ve eleman bulma-elinde tutma sıkıntısına karşı bonservis sistemini hayata geçirmek gibi hedeflere odaklanacak.

KAYMOS Başkanı Mahmut Alak, sektörde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Son yıllarda rekabetin iyice kızıştığı mobilya sektöründe tasarım yapabilen, model geliştirebilen, fuarlara katılabilen, ihracat kabiliyeti olan, yazılı ve görsel yayın organlarını iyi kullanabilen, kalite ve fiyat politikasını iyi ayarlayabilen firmalar ayakta kalabiliyor. Bunu gerçekleştiremeyen çoğu firma ise ya kapanıyor yada mütevazi şekilde üretimlerine devam ediyor" dedi.

Türkiye'de üretilen yatakların ve oturma gruplarının yarısının Kayseri'deki üretildiğini vurgulayan Alak, "Mobilya sektörü Kayseri'de lokomotif görevi görüyor. Bu nedenle güçlenmeliyiz. Bir firma geliyor, 10 firmayı dolandırıp gidiyor. Sektörde iletişim sıkıntısı olduğundan firmalarımız ciddi zarara uğratılıyor. Dernek olarak sıkıntılı firmaları bir veri tabanında toplayacağız. Oluşturulan kara listeyi dernek üyelerimizle paylaşacağız, böylelikle rekabetin zorlaştığı son dönemde biraz daha gücümüzü korumuş olacağız" diye konuştu.

Sektörün bir diğer sıkıntısının da kalifiye personel eksikliği olduğunu dile getiren Alak, "Sektörümüz eleman eksikliğini çok yoğun yaşıyor. Yetiştirdiğimiz personel küçük rakam farklarıyla diğer firmalara gidebiliyor yahut sıkıntılı bir personel rahatlıkla başka bir firmada iş bulabiliyor. Bonservis sistemini hayata geçirerek eleman sorunumuza bir nebze de olsa çözüm bulmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Hedef 'Kayseri Mobilyası' markasını oluşturmak

Mobilya sektöründe işyeri sayısı bakımından Kayseri'nin yüzde 11,5'lik oranla İstanbul ve Bursa'dan sonra üçüncü sırada yer aldığını, işletme başına istihdam ortalamasında yüzde 17,7'lik rakamla birinci olduğunu kaydeden Alak, "Kayseri'de en fazla istihdam mobilya sektöründe. Sektörün gücüne güç katmak için dernek çatısı altında birleştik. Derneğimizin öncelikli amacı "Kayseri Mobilyası" markasını oluşturmak ve bilinirliliğini artırmak" dedi. Alak bu hedef doğrultusunda ele alacakları başlıca konuların ise Kayseri'de yerel fuar düzenlemek, İstanbul'daki mobilya fuarlarına katılımı teşvik etmek ve uluslararası fuarlara topluca katılım sağlamak olacağını söyledi. Alak diger hedeflerini ise bölgesel servislerin oluşturulmasına öncülük etmek, Kayseri mobilyasının yurdun her yerine sorunsuz ulaşmasını sağlamak,yatırımcı ve personelin eğitim düzeyini artırmak, şirket etik kurallarının oluşturulmasını sağlamak şeklinde sıraladı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak