12 17 OCAK TARİHLERİ ARASINDA TÜYAPTA KAPILARINI AÇAN İSMOB 2016da Tasarım Konuştu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

12 17 OCAK TARİHLERİ ARASINDA TÜYAPTA KAPILARINI AÇAN İSMOB 2016da Tasarım Konuştu

07-03-2016
12 17 OCAK TARİHLERİ ARASINDA TÜYAPTA KAPILARINI AÇAN İSMOB 2016da Tasarım Konuştu
Aylardır hazırlıkları süren İSMOB Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini bu sene TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi?nde ağırladı. 100?ün üzerinde ülkeden profesyonellerin ziyaret ettiği, sektör adına yeni iş alanlarının açılmasına katkıda bulunan İSMOB yöneticileri, Türkiye mobilya ihracat hedefi olan 3 milyar doların yüzde 25?i olan 750 milyon dolarlık ihracat rakamını da karşıladıklarını belirttiler.
2016 YILININ İLK FUARI

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen 12. İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB 2016), T.C Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşinin de katılımıyla 12 Ocak Salı günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı.

2016nın ilk fuarı olma özelliğini de taşıyan İSMOB sırasında MOSDER yöneticileri Türkiye mobilya sektörü adına konulan 3 milyar dolarlık ihracat hedefinin yüzde 25i olan 750 milyon dolarını gerçekleştirilen bu başarılı organizasyonla karşılamış olduklarını vurguladılar.

Sonuç raporunda belirtildiği üzere, bu yıl yeni adresini TÜYAP olarak belirleyen 12. İstanbul Mobilya Fuarı-İSMOB 2016, açık kaldığı altı gün boyunca 30.100 yabancı olmak üzere toplamda 132.476 ziyaretçiyi ağırlayarak hedeflediği ziyaretçi sayısının üzerine çıktı.

TOPLAM 120.000 m2 SERGİ ALANI KAPASİTELİ 14 HOL

Avrupadan Asyaya, Ortadoğudan Afrikaya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getiren mobilya fuarı; Gürcistan, Makedonya, Rusya, Moldova, Tunus, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, İtalya, İspanya, Fas, ABD, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Irak, Tacikistan, Almanya, Türkmenistan, İngiltere, Kenya, Libya, Lübnan, Mısır, Nijerya, Romanya, Suudi Arabistan, Ürdün, Hindistan ve Yunanistan olmak üzere 37 ülkenin alım heyetlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

TÜYAPta 120.000 metrekare sergi alanında ve 14 salonda katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlayan İSMOB 2016, yaklaşık 200 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en profesyonel ürün ve örneklerini sergiledi.

GÖZ KAMAŞTIRAN YARATICI ÇALIŞMALAR

Fuarda mobilyada çığır açan inovatif çalışmalarla adından söz ettiren Türk mobilya markaları, Türkiyede markalı mobilya sektörünün her yıl geçtiğimiz yıllara oranla üzerine koyarak geliştiğini de kanıtlamış oldu. Teknolojik koltuklardan, terletmeyen ve kendi kendini temizleyen yataklara; vücut ergonomisi için özel üretilen oturma gruplarından, çocuklar için üretilen temalı yatak odalarına kadar her bir ürün fuarda göz kamaştırdı.

10. TASARIM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ FUAR SIRASINDA SAHİPLERİNİ BULDU

TÜYAPta gerçekleştirilen 12. İstanbul Mobilya Fuarı- İSMOB 2016, tasarıma verdiği önemi 10 yıldır fuarla eş zamanlı gerçekleştirdiği Tasarım Yarışması ile bir kez daha gösterdi. Bu yıl 13 Ocak 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilen İSMOB 2016 Tasarım Yarışması, 7 kategoride ödüllerini dağıttı. En yaratıcı-tasarımsal ürünlerin kategorilerine göre ödüllendirildiği yarışmada, her yıl yüzlerce mobilya markası kıyasıya yarışıyor.

Bu yıl Derin Design Derin Sarıyer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı YRD. DOÇ. DR. Hızır Tengüz Ünsal ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Hayri Alyanak jüri üyeliğinde gerçekleştirilen yarışmada; oturma grubu, yatak odası, yemek odası, genç odası, uyku, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar ile en iyi stant olmak üzere jüri üyeleri tam 7 kategorinin değerlendirmelerini gerçekleştirdi.

175 ÜRÜN BAŞVURUSU

12. İstanbul Mobilya Fuarı - İSMOB 2016daki katılımcı firmaların yarışmaya gönderdiği 175 ürün başvurusu, jüri tarafından değerlendirildi. Tasarımla konforu bir arada tutan yenilikçi eserler arasından seçim yapan jüri üyeleri; cesur, yenilikçi, avangard, modern ve neo klasik gibi kriterlerle övgüyü ve ödülü hak eden tasarımları ve firmalarını belirledi.

Yemek odası kategorisinde 1.lik ödülünün sahibi Nora adlı ürünü ile DOĞTAŞ oldu. Oturma grubu kategorisinde Greta adlı ürünüyle NURUS 1. olurken, genç odası kategorisinde Poly adlı ürünüyle KELEBEK Mobilya 1.liğe layık görüldü. Yatak odası kategorisinde Theresa isimli tasarımıyla TEPEHOME 1. olurken, uyku kategorisinde Tesla Sleep adlı ürünü ile YATAŞ, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar kategorisinde Alava isimli tasarımıyla NURUS 1. oldu. İSMOB 2016 Tasarım Yarışmasının en iyi stant ödülü ise DOĞTAŞ Mobilyaya gitti.

Türkiyede mobilya tasarımı ve sektörünü; sağlıklı bir çizgiye oturtmak, uluslararası platformlarda yer edinebilmesini sağlamak, tasarımı evrensel boyuta getirerek, paylaşarak, özgün tasarım fikirlerinin yaratılmasına katkıda bulunmak vizyonuyla haraket eden Türkiye Mobilya Sanaycileri Derneği- MOSDER, her geçen yıl artan bir ilgiyle gelenekselleşen İSMOB Tasarım Yarışmasıyla, tasarıma üretim gücüyle destek verenlerin başarılarını tescilleme misyonunu bir kez daha üstlenmiş oldu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak