1. Uluslararası Avrasya Ahşap Esaslı Kompozitleri Eğitimi KTÜ'de

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

1. Uluslararası Avrasya Ahşap Esaslı Kompozitleri Eğitimi KTÜ'de

03-01-2014
1. Uluslararası Avrasya Ahşap Esaslı Kompozitleri Eğitimi KTÜ'de
Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek (1st Euro-Asian International Short Course on Wood bases Composites) 1. Uluslararası Avrasya Ahşap Esaslı Kompozitleri Eğitimine hazırlanıyor.

Benzerleri daha önce 2005-2006 - 2008 ve 2011 yıllarında Hamburg, 2011 Tayland ve 2013 İsveçte gerçekleştirilen eğitimin Türkiye bazında ilk defa Trabzonda gerçekleştiriliyor olması sektör açısından büyük bir önem taşıyor.

Ahsap esaslı kompozitler üzerine gerçekleştirilecek 3 günlük bahar okulu programında; orman ürünleri sanayinde hammadde, pazar ve tüketim, tutkallar, üretim teknolojileri, üretim maliyeti, çevre sorunları, ürün geliştirme konuları üzerine son teknolojik gelişmeler ilgili firmaların temsilcileri ve uluslar arası bilim adamları tarafından katılımcılara aktarılacak.

Eğitimin organizatörlüğü; KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, Department of Wood; Biogene Technologies Salzburg University of Applied Sciences(Austria), Faculty for Wood Engineering of "Transilvania" University Brasov (Romania), Wood Science and Engineering Research Unit, Walailak University (Thailand) ve International Union for Forest Research Organization (IUFRO) ve Forest Products Society (FPS) ortaklığında gerçekleştirilmektedir.

Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu başkanlığında yürütülecek eğitim; üniversitelerdeki yeni araştırmacılar ve sektör çalışanları için gerçekleştirilecek olup, 30 kişi ile sınırlandırılmıştır.

Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu; Son yıllarda Türkiye orman ürünleri sanayisindeki gelişmeleri göz önüne alarak sektörün ortaya koyduğu hedefi ileri taşımak için çalıştıklarını dile getirmektedir.

Kalaycıoğlu; Sektör yöneticileri, bürokratları, bilim insanları, öğrenciler ve uzmanlarla birlikte olmak isteyen tüm firmaları bu eğitime sponsor olmaya davet ettiklerini belirtmektedir.

Daha şimdiden önemli firmalıların sponsorluk üstlendiği eğitimde, sponsorlar için bölüm fuaye alanında stand yeri tahsis edileceğini ve eğitim basılı ve dijital dokümanlarında yer verileceğini de dile getirmiştir.

Erken başvuru son gün 10 Ocak 2014, Başvuru için son gün 17 Şubat 2014, Program Feshetme tarihi ise 1 Mart 2014. Data detaylı bilgi http://wbc2014.ktu.edu.tr sayfasından alınabilir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak