TÜRKİYE’NİN TASARIM VİZYONUNA KATKI SAĞLAYAN

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TÜRKİYE’NİN TASARIM VİZYONUNA KATKI SAĞLAYAN

25-03-2024
TÜRKİYE’NİN TASARIM VİZYONUNA KATKI SAĞLAYAN
AURA- SAMET KAMPÜS PROJESİ, KARADENİZ’DEN BAŞLADI...Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan "KAMPÜS" projesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi ile başladı.

Türkiye’nin beş farklı şehrinde tasarıma ilgi duyan öğrenciler ile düzenlenecek panel ve yarışmalar serisinin ilki 8 Mart’ta Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndegerçekleşti. Farklı disiplinlerden profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımı ile kentlere dair güncel tartışmaların gerçekleşeceği panellerin ilkinde “Tasarım ve Teknoloji” konuşuldu. Tuna Han Koç moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Nevzat Sayın, Melike Altınışık, Özlem Yalım ve Serbülent Vural konuşmacı olarak yer aldı. 

Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinliklerde Mimar Bilge Bal’ın yürütücülüğünü üstlendiği mimarlık ve şehircilik alanında kendilerine daha derin bir boyut katmak isteyen, tasarıma ilgi duyan gençlerle birlikte “Konforlu Yaşam Alanları” üzerine atölyeler de gerçekleştirildi. Üretilen projelerin, jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirildiği etkinlikler; mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Gün boyu tasarım sohbetleri ile devam eden program, tasarımcı konuklarımızın da katılımı ile şehrin akademisyenleri ve profesyonellerinin bir arada olduğu keyifli bir buluşma ile sona erdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon) ile başlayıp, Atatürk Üniversitesi (Erzurum), Muğla Sıtkı Koçman ÜniversitesiKapadokya Üniversitesi (Nevşehir) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep) ev sahipliğinde 2024 yılına yayılacak olan “KAMPÜS” projesinde; tasarım ve teknoloji, sürdürülebilirlik ve enerji, arkeo-tasarım, kültürel miras ve koruma, kentsel dirençlilik ve afetler gibi konular ele alınacak. 

Tasarıma ve üretime olan tutkusu ile yarım asır önce bu topraklarda başlayan yolculuğunu bir dünya markası olarak devam ettiren SAMET, yine bu topraklarda geleceği şekillendirme arzusu ile Türkiye’nin genç tasarımcı adaylarına dokunuyor. Türkiye’nin mimari ve tasarım alanında mevcut eğitimine katkı sağlamak hedefiyle farklı uzmanlık alanlarının iş birliğine dayalı kolektif üretimlere ve programlara imza atan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ile güçlerini birleştirdiği KAMPÜS projesi yarının tasarım dünyasına yön veriyor. 

Yıl boyunca devam edecek etkinliklere yönelik güncel bilgilere https://kampus.sametglobal.com adresinden ulaşılabilirsiniz. 

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.

SAMET hakkında

Mobilya teknik aksesuarları alanında beş ayrı ürün grubunda, 6 binden fazla inovatif ürün geliştiren SAMET, Çerkezköy’de toplam 60 bin 770 m²’sinde üretim yapılan, toplam 80bin 500 m²’lik alana sahip olan tesisiyle, robotların yanı sıra binden fazla çalışanın görev aldığı yüksek teknolojili üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Dünyada mobilya aksesuar pazarında faaliyet gösteren markalar arasında katma değerli üretim yapan marka olarak ilk üçte yer alan SAMET, 100 kişilik AR-GE ekibiyle Avrupa Patent Ofisi verilerine göre tüm üretici firmalar arasında yapılan araştırmaya göre 310 patent başvurusu ile Türkiye’de 5. Sırada… ABD, Kolombiya, Ekvador, Fas, Cezayir, Portekiz, Norveç, Polonya, Romanya, Özbekistan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Tayland olmak üzere 13 ülkede stratejik ortakları bulunan ve bu ülkelerde en büyük mobilya şirketleriyle çalışan SAMET, gelişmekte olan ülkelere yaptığı yatırımları ile de öne çıkıyor. Yurtdışında ilk üretim tesisini Hindistan’da açacak olan SAMET, sadece Hindistan pazarına değil Asya pazarına da hizmet edecek. Çok yakın bir gelecekte başka coğrafyalarda da yatırımlarına devam edecek olan SAMET, %100 Türk markasını ve kalitesini tüm dünyaya tanıtmak misyonuyla 4 kıtada Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu taşıyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak