Alman Hymmen firmasının 2. kuşak yöneticisi Dr. Werner Pankoke 85 yaşında vefat etti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Alman Hymmen firmasının 2. kuşak yöneticisi Dr. Werner Pankoke 85 yaşında vefat etti.

18-12-2023
Alman Hymmen firmasının 2. kuşak yöneticisi Dr. Werner Pankoke 85 yaşında vefat etti.
Dr. Werner Pankoke, mühendislik diploması ve işletme alanında doktora derecesiyle mezun olduktan sonra, 1967 yılında Hymmen aile şirketinin yönetimini devraldı.

 

 

Bielefeldli diş hekimi Dr. Wilhelm Pankoke'nin üçüncü çocuğu olarak 29 Mart 1938'de dünyaya gelen Werner Pankoke, eğitimine başladığında babasının yolundan gitmemeye karar verdi. Bunun yerine, büyükbabası Theodor Hymmen'in mühendislik ilgi alanlarını başarıyla makine mühendisliği okuyarak takip ettiği Münih Teknik Üniversitesi'ne çekildi.

Dr. Werner Pankoke, mühendislik diploması ve işletme alanında doktora derecesiyle mezun olduktan sonra, 1967 yılında Hymmen aile şirketinin yönetimini devraldı. Makine ve tesis mühendisliği şirketi, büyükbabası tarafından 1892 yılında Bielefeld'de kurulmuştu. Dr. Werner Pankoke, sürekli çift bantlı presin geliştirilmesiyle şirketi dünya çapında ahşap bazlı malzeme endüstrisinde vazgeçilmez bir teknoloji ortağı olarak kurmayı başardı.

Girişimci genellikle tenha bir şekilde çalıştı. Bununla birlikte girişimcilik faaliyetleri nedeniyle Prof. Hermann Simon'un "Gizli Şampiyon" ödülüne layık görüldü ve ABD Atlanta'daki Uluslararası Ağaç İşleme Fuarı'nda "Challengers Ödülü"nü kazandı.

İki çocuk babası ve altı çocuk dedesi olan Dr. Werner Pankoke, 2002 yılında şirketin yönetimini oğlu Dr. René Pankoke'ye devrederek aile şirketinden emekli oldu. Kendisi şu anda Hymmen şirketini başarıyla yöneten dördüncü kuşaktır. O günden bu yana Dr. Werner Pankoke, eşi ve daimi arkadaşı Dr. Christa Pankoke ile birlikte kendisini özel ilgi alanlarına adadı.

Geçen cumartesi akşamı Werner Pankoke felç geçirerek 85 yaşında vefat etti. Hymmen'in eski ve mevcut çalışanları ona büyük saygı duyuyor. Birlikte dolu bir yaşam için büyük minnettarlıkla aile, küçük bir çevrede veda edecek.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak