Folyo ve Dekor Kağıt Pazarı ve Geleceğin Pazar Öngörüleri : Yayına hazırlayan: Nesip Uzun

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Folyo ve Dekor Kağıt Pazarı ve Geleceğin Pazar Öngörüleri : Yayına hazırlayan: Nesip Uzun

09-05-2021
Folyo ve Dekor Kağıt Pazarı ve Geleceğin Pazar Öngörüleri : Yayına hazırlayan: Nesip Uzun

 

 

 

Giriş

Küresel dekor kağıdı pazarı 2018'de 3,7 Milyar ABD Doları değerinde idi ve tahmin döneminde (2019-2027)% 5,4 YBBO ile genişlemesi bekleniyor.

Dekor kağıdı, ahşap esaslı panellerin yüzeyini yükseltmek için kullanılan yüksek mühendislik ürünü ve teknik olarak gelişmiş özel kağıttır . Baz kağıdın mukavemetini arttırmak için dekor kağıdını emprenye etmek için melamin reçinesi kullanılır.  

Dekor Kağıdı Pazarı: Giriş

Dekor kağıdı, ahşap esaslı panellerin basılması ve emprenye edilmesinde taşıyıcı olarak kullanılır. İnşaat ve inşaat sektöründeki artış ile pazardaki moda trendlerinin dekor kağıdı pazarını genişletmesi bekleniyor. FAO'ya (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) göre, 2017 yılında toplam ahşap esaslı panel üretimi yaklaşık 402 Milyon m³'tür.

FMI analizine göre, küresel dekor kağıdı pazarı, tahmin döneminde önemli bir büyüme göstermesi beklenen dünyadaki organize mobilya tüketiminin artmasıyla da belirleniyor. Aşınmaya dayanıklı laminat parke üretiminde dekor kağıtları kullanılmaktadır. Dekor kağıdı pazarındaki üreticiler, yüksek basınçlı laminatlar (HPL) ve düşük basınçlı laminatlar (LPL) için çok çeşitli ürünler, renkler, dokular ve tasarımlar sunmaktadır.

Dekor Kağıdı Pazarı: İtici Faktörler

Dekor kağıdı pazarı, laminat kullanan modern ürün tasarımlarına doğru kentleşmeyi ve tüketici tercihlerini hızlandırarak yönlendirilir . Dekor kağıdının emprenye edilmesi, diğer uygulamaların yanı sıra dolaplar, mobilyalar, döşeme ve demirbaşlar için dekoratif laminatın dayanıklılığını ve kalitesini arttırır. Dekor kağıdı pazarının, artan nüfus ve ürünün görsel görünümüne yönelik tüketici tercihleri nedeniyle Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan ülkelerde yüksek büyüme göstermesi bekleniyor.

Küresel pazardaki ticaret maliyetlerindeki düşüş ve teknik yenilikler , yakın gelecekte küresel dekor kağıdı pazarını canlandırması beklenen mobilya ve ahşap esaslı panel fiyatlarını düşürdü  . Ahşap işleme pazarlarında ithalat ve ihracat için standartlar ve sertifikasyon kriterlerindeki farklılıklar dekor kağıdı tüketimini artırmaktadır.

Dekor kağıdı, kağıt  ve karton üretiminde en az paya sahip olsa da, özel kağıt segmentinin diğer kağıt bazlı ürünlere göre daha yüksek bir büyüme oranına sahip olması nedeniyle bu segmentin önümüzdeki yıllarda büyümesi bekleniyor. Küresel dekor kağıdı pazarının önde gelen üreticileri, Asya Pasifik, Afrika ve Orta Doğu gibi gelişmekte olan bölgelerde küresel ayak izlerini genişletiyorlar.

Dekor Kağıdı Pazarı: Kısıtlayıcı Faktörler

Küresel Binalar ve İnşaat İttifakı'na (GABC) göre, 2017'de bina ve inşaat sektörü nihai enerji kullanımının yaklaşık% 36'sını ve enerji ile ilgili CO'nun yaklaşık% 40'ını oluşturuyordu. emisyonlar. Dekor kağıdının kullanılması değerli kaynakları koruyabilir.

Ahşap esaslı ürünlerin kullanımına yönelik farklı bölgelerdeki çevresel düzenlemeler, küresel dekor kağıdı pazarını olumsuz etkileyebilir. ABD'de, kompozit ahşap ürünler 22 Mart 2019 tarihinden itibaren TSCA Başlık VI uyumlu olarak etiketlenmelidir. Bir ülke içinde üretilen veya ithal edilen ürünler, kalınlık, etiketleme, derece, dayanıklılık ve azaltabilecek diğer özellikler ile ilgili belirlenmiş standartlara uymalıdır. dekor kağıdı talebi.

Çeşitli Uygulamalar için Dekor Kağıdı

Düşük basınçlı laminatlar için dekor kağıdı emprenye reçinesi (örneğin Melamin veya fenol formaldehit) ile emprenye edilir ve ardından ahşap paneller üzerine ısı ve basınç yoluyla lamine edilir. Yüksek basınçlı laminatlar için çoklu dekor kağıdı katmanları, lamine edilen ve ısı ve yoğun basınç altında birbirine bastırılan reçine ile emprenye edilir.

Emprenye edilmiş bu dekor kağıtları, ahşap esaslı panellerin yüksek basınç altında veya yapıştırıcı yardımı ile lamine edilmesinde kullanılır. Araştırmaya göre, yüksek basınçlı laminatlar, yüksek dayanıklılık ve opaklık nedeniyle, özellikle döşeme uygulamalarında, düşük basınçlı laminatlara göre yüksek tercihe tanık olma olasılığı daha yüksektir.

Dekor kağıdı pazarındaki üreticiler, renk ve dokularla ilgili estetik özellikler sunarak, bireylerin dekor kağıtlarıyla ilgili son derece zorlu gereksinimlerine yol açmaktadır. Dekor kağıdı pazarına, konut ihtiyaçlarındaki artış ve dünya çapında artan kentleşme nedeniyle mobilya ve dolaplar segmenti hakimdir.

Dekor Kağıdı Pazarındaki Temel Gelişmeler ve Eğilimler

Schoeller Technocell GmbH & Co. KG

·       1 Ekim 2018'de, Schoeller Technocell GmbH & Co. KG'nin Kuzey Amerika bölümü, Alameda Company'nin Anaheim, California'daki tüm varlıklarını satın aldı.

·       Şirket, Çinli bir kağıt hamuru ticaret şirketi ve özel kağıt üreticisi Welbon Group ile ortak girişim yoluyla işini Çin dekor kağıdı pazarına genişletmeye odaklanıyor.

Ahlstrom-Munksjö Oyj

·       Ahlstrom-Munksjö Oyj. işini satın almalar ve birleşmeler yoluyla genişletmeye odaklanıyor. 2018 yılında şirket, Brezilya'daki MD Papeis'in Caieiras özel kağıt fabrikasını satın aldı.

·       Şirket, Kuzey Amerika özel kağıt iş segmentini genişletmek için 2018 yılında, şirketin dekor kağıdı segmentini genişleten ve Yönetici Yönetim Ekibinin yeni bir üyesini atayan özel kağıt üreticisi Expera'yı satın aldı. 

Dünya Dekor Kağıdı Pazarı: Rekabetçi Manzara

KOEHLER GROUP, KÄMMERER Paper GmbH, SURTECO GmbH, Onyx Papers Inc., BMK GmbH, Ahlstrom-Munksjö Oyj., Schattdecor AG, Neenah Inc., Pudumjee Paper Products, Lamigraf SA, Schoeller Technocell GmbH & Co. KG, Lignadecor Uretim ve Pazarlama AS, Impress Surfaces GmbH, Coveright Surfaces Spain SA, Malta-Decor Sp. zoo, Fortune Paper Mills, Pura Group, KJ SPECIALTY PAPER Co., Ltd., Hangzhou Fimo Decorative Material Co. Ltd. ve Cartiere di Guarcino SpA, diğerleri arasında küresel dekor kağıdı pazarının kilit oyuncularından bazılarıdır.

Küresel Finiş Folyoları Pazarına Genel Bakış

Son kat folyolar genellikle dekor son kat folyolar olarak makaralarda tedarik edilir ve ayrıca ahşap esaslı panelleri kaplamak için kullanılır. Finish folyolar, çevre dostu lak sistemleri ile rafine edilmiş ve oldukça dirençli bir yüzey oluşturmak için reçinelerle emprenye edilmiş basılı özel kağıtlardır. Bu alt tabaka, öncelikle mobilya, panel kaplamalarında ve iç tasarım uygulamaları için tek renkli ince ahşapların otantik reprodüksiyonları ve çok çeşitli yaratıcı dekoratif tasarımlar ve tonlar oluşturmak için kullanılır. Esnek ambalaj için üretilen son kat folyolar genellikle su ve kimyasal iticidir.

Küresel Finiş Folyoları Pazar Dinamikleri

Son kat folyo pazarının büyümesini artıran başlıca faktörler, mobilya ve iç tasarım endüstrisinde yaygın olarak kullanılmalarıdır. Ambalaj endüstrisindeki hızlı büyüme ve teknolojik ilerleme, son kat folyo pazarının önemli ölçüde büyümesine yol açmaktadır. Giderek artan tüketici talebi, öngörülen yıllarda hızla büyüyen ambalaj alanlarından birinin ambalajını bitirmeye dönüşen sürdürülebilir ve rahat yaşam tarzlarına vurgu yapıyor. Konut tüketicileri için tasarım esnekliği, kullanıcıların mekanın görünümünden ve hissinden ödün vermeyen işlenmemiş ahşap veya mineral kaynakları tüketmeden egzotik üst düzey görünümler elde etmelerine olanak tanır. Konut dışı kullanıcılar için, son kat folyolar, dayanıklılık, lüks, zarif görünümlü mikroplara dayanıklı maliyet etkinliği, özelleştirilebilir yüksek darbe dayanımı, çeşitlilik gibi farklı özellikler için kullanılır.

Finish folyo pazarı aşağıdaki teknolojilere göre bölümlere ayrılabilir:

 Emprenye,  Kaplama, Kurutma

 Finish folyo pazarı aşağıdaki gibi format türüne göre bölümlere ayrılabilir:

 Mobilya filmleri, Zemin filmleri

 Finish folyo pazarı aşağıdaki gibi bölgeler bazında bölümlere ayrılabilir:

 Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, BDT ve Rusya, Japonya, APEJ, MEA

Küresel Finiş Folyoları Pazarı Bölgesel Görünümü

Avrupa'nın küresel son kat folyo pazarı için önemli bir pazar olduğu tahmin edilmektedir. Avrupa'yı, yükselen yaşam standardı ile Çin ve Hindistan gibi ekonomiler nedeniyle dünya çapında finish folyo pazarı için en büyük ikinci pazar olması beklenen APEJ izliyor. Kuzey Amerika'nın büyüyen ambalaj uygulamaları nedeniyle küresel son kat folyo pazarına katkı sağlaması bekleniyor. Orta Doğu ve Afrika'nın gelişmekte olan ekonomileri ve değişen yaşam tarzı tercihleri nedeniyle küresel finish folyo pazarında önemli bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Küresel Finiş Folyoları Pazarının Önemli Oyuncuları

Küresel son kat folyo pazarındaki lider üreticiler aşağıda belirtilmiştir:

  • SURTECO DÉCOR ,  İmpress. Schattdecor, INTERPRINTS, Möbelfolien GmbH Biesenthal
  • Likora Dekorfolien GmbH , Lamidecor,  Turkuaz Dekor, Lamidecor:, Chiyoda

Türkiye dekor kağıt ve folyo pazarında başlıca aktörler:

  • Schattdecor, SURTECO DÉCOR, İmpress
  • Lamidecor, INTERPRINTS, Turkuaz Dekor, Chiyoda

Bu analitik araştırma çalışması, pazarda her şeyi kapsayan bir değerlendirme sunarken, tarihsel zeka, eyleme geçirilebilir içgörüler ve endüstri tarafından onaylanmış ve istatistiksel olarak onaylanmış pazar tahminini öne sürüyor. Bu kapsamlı çalışmayı geliştirmek için doğrulanmış ve uygun varsayımlar ve metodoloji kullanılmıştır. Rapora dahil edilen önemli pazar segmentlerine ilişkin bilgiler ve analizler ağırlıklı bölümler halinde sunulmuştur. Rapor tarafından kapsamlı bir analiz sunulmuştur.

  • Pazar Dinamikleri
  • Market boyu
  • Pazar Bölümleri
  • Talep ve Arz Eğilimleri
  • Güncel Sorunlar ve Zorluklar
  • Şirketler ve Rakip Görünümü
  • Değer zinciri
  • Teknoloji

Analiz Edilen Bölgesel Segmentler  

  • Kuzey Amerika (ABD, Kanada)
  • Latin Amerika (Meksika. Brezilya)
  • Batı Avrupa (Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya)
  • Doğu Avrupa (Polonya, Rusya)
  • Asya Pasifik (Çin, Hindistan, ASEAN, Avustralya ve Yeni Zelanda)
  • Japonya
  • Orta Doğu ve Afrika (GCC, G.Afrika, K. Afrika)

Özgün ve ilk elden istihbarat derlemesi, raporda sunulan iç görüler, önde gelen endüstri uzmanlarının nicel ve nitel değerlendirmelerine ve değer zinciri etrafındaki fikir liderleri ve sektör katılımcılarından gelen girdilere dayanmaktadır. Büyüme belirleyicileri, makro ekonomik göstergeler ve ana pazar eğilimleri, her bir pazar segmenti için pazar çekiciliği ile birlikte incelenip sunuldu. Raporda büyüme etkileyicilerinin pazar segmentleri üzerindeki niteliksel etkisi de haritalandırıldı.

Raporda Öne Çıkanlar

  • Ana pazarın ayrıntılı senaryosu
  • Pazar dinamiklerindeki dönüşümler
  • Hedef pazarın ayrıntılı segmentasyonu
  • Değer ve hacme dayalı tarihsel, güncel ve tahmini piyasa büyüklüğü
  • En son sektör gelişmeleri ve eğilimleri
  • Rekabet ortamı
  • Pazar oyuncularının benimsediği stratejiler ve yapılan ürün geliştirmeleri
  • Bölgesel analizleriyle birlikte potansiyel ve niş segmentler
  • Pazarın performansına ilişkin tarafsız analiz
  • Piyasa oyuncularının rekabet güçlerini artırmaları ve sürdürmeleri için güncel ve sahip olunması gereken istihbarat
  • Kaynak:
  •  Fact.mr
  • Fmi
  • mobilyadergisi araştırma grubu , özel arşivi ve edirorial çalışması

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak