Yeşil Pasaportta süre 4 yıl oldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yeşil Pasaportta süre 4 yıl oldu

10-01-2020
Yeşil Pasaportta süre 4 yıl oldu
Ticaret Bakanlığı ihracat teşvikleri kapsamında İhracat yapan firma yetkililerine vermiş olduğu yeşil pasaportun süresini 2 yıldan 4 yıla çıkardı. Yeşil pasaport hakkını kazanmak için son üç yılda yapılması gereken ortalama en düşük ihracat rakkamı 1 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü. Bu durumda yaklaşık 7 bin ihracatçımız daha Yeşil (Hususi )pasaport almaya hak kazandı. İhracat rakkamına göre firmadaki 5 kişiye kadar hususi pasaport verilebiliyor.

24 Aralık  2019 tarihli resmi gazetede yayınlanan 7196 sayılı kanun ile duyuru yapıldı. Bu arada, Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat eden yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaportu sahipleri için sınırlama getiriliyor. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte, gri ve yeşil pasaport sahiplerinin seyahatleri öncesinde kayıt yaptırmaları istenecek.  

GRİ VE YEŞİL PASAPORTA VİZE GELDİ Mİ?

Habertürk'te yer alan bilgiye göre, 2020 itibariyle geçerli olacak yeni uygulamayla Avrupa seyahati için vizeden muaf tutulan kişiler de seyahatleri öncesinde ilgili ülkeye giriş izni almaları gerekecek.

Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) yapılan duyuruya göre, 2020 yılında Avrupa ülkelerinden birine seyahat etmek isteyen yeşil ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşlarının seyahatlerinden önce ETIAS sistemi üzerinden kayıt yaptırmaları zorunlu olacak.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak