UV teknolojilerinde lider firma UVtek,

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

UV teknolojilerinde lider firma UVtek,

10-09-2021
UV teknolojilerinde lider firma UVtek,
Son Yılların Trendi Olan Inert UV Sistemleri Türkiye Piyasasına SunduGünümüzde UV teknolojileri sağlık, gıda, mobilya, cam vb. pek çok sektörde kullanılmaktadır. UV teknolojileri kimya, fizik ve makine disiplinlerinin birlikte kullanımını gerektirmektedir. Ülkemizde ileri teknolojiler gerektiren bu tip makineler ve bu makineler vasıtasıyla üretilen ürünler çoğunlukla ithal edilmektedir.

UVtek; 30 yıla yaklaşan deneyimi ile matbaa, ambalaj, ahşap boyama sistemleri, mermer ve cam yüzeylerde profesyonel boyama ve UV kurutma sistemlerine yönelik özel çözümler geliştiren yenilikçi ve alanında dünya çapında bir mühendislik firmasıdır. UV teknolojileri konusunda çok çeşitli sektörlere hizmet veren UVtek, Türkiye’deki ilk UV kürleme sistemini Etiket baskı makineleri için geliştirmiş, yıllar içerisinde Serigrafi, Ofset ve Flekso baskı makineleri ile uyumlu UV kurutucu üretimleri yapmıştır. UVtek Matbaa ve Ambalaj sektörü yanında otomotiv, ahşap, cam ve mermer endüstrisi, beyaza eşya ve elektronik sanayi gibi birçok sektöre UV kurutma sistemleri üreterek kendi konusunda ülkemizin lider firması konumunu almıştır.

UVtek; gıda, medikal, paketleme ve sıvı paketleme alanlarında son yıllarda dünyada trend olan inert UV sistemlerini de tecrübesi ve güvencesi ile Tükiye pazarına kavuşturmuş bulunuyor. Uvtek’in geliştirdiği Inert UV sistemi sayesinde oksijenin ortamdan uzaklaştırılarak UV kürlemenin inert ortamda gerçekleştirilmesi, kürleme esnasında oksijen değerlerinin sürekli kontrol altında tutulması, inert gazların UV kürlemede kullanılması ülkemiz için yeni yeteneklerin geliştirilmesi anlamına da geliyor.

UV teknolojisinde bu tür yeteneklerin gelişimi ile birlikte müşteriler de yeni üretim yöntemleri kullanarak yeni ürünler geliştirebilecekler, bu üretimler ile aynı zamanda ithalat da azaltılacaktır. Tüm bu çalışmalar beraberinde çeşitli akademik çalışmaların yapılmasına, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım vb. fikri hakların korunmasına katkıda bulunacaktır. Bu teknoloji ile elde edilecek bilgi birikimi tedarikçilerden ürünlerin geliştirildiği sektörlere, onların tedarikçilerinden müşterilerine kadar geniş bir perspektifte katkı sağlayacaktır. Özellikle kürlenecek UV kimyasallarının istenen teknik özellikleri sağlamak üzere geliştirilmesine de yardımcı olacaktır.

Inert UV sistemlerinin piyasanın ihtiyacına sunulmasının sağladığı avantajlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Mürekkep maliyetleri ile koku ve sararmada azalma sağlanır. Bunun nedeni fotobaşlatıcılarda (photoinitiator) %50’ye varan azalma olmasıdır.
  • Üretim hızında artış yakalanır.
  • Kimyasalların ambalajdan dolgu malzemesine geçişinde azalma olur.
  • Daha az güç gerektiğinden alt tabaka daha az ısınır.
  • %50’ye varan enerji tasarrufu elde edilir.
  • Kürlemenin gerçekleştiği inert odada neredeyse hiç oksijen bulunmadığından daha az ozon jenerasyonu gerçekleşir.

Inert UV teknolojisi sayesinde öncelikle aşağıda ifade edilen ürünlerde kullanılmak üzere ürün geliştirilmesi hedefleniyor:

  • Mobilya sektöründe yüzeylerde sağlanacak mekanik dayanım ile daha uzun süreli kullanım
  • Kendinden yapışkanlı ürünlerde kokusuz ve yüksek hızda üretim
  • Termal etiketler de kararma sorunu olmadan baskı yapabilme
  • Araba farları, televizyon, telefon ekranları gibi ürünlerde dayanımı arttırmak

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer veriliyor: “UVtek, bu avantajları nedeniyle tercih edilen inert UV sistemlerini her müşterinin gereksinimlerine göre tasarlıyor. Inert gazı olarak genellikle azot tercih ediliyor, ancak gerekirse başka gazlar da kullanılabiliyor. Inert UV sistemleri, inert kabini ile birlikte aşağıdaki özelliklerle donatılıyor:

  • UV sisteminin müşterinin uygulama alanına göre tasarlanmasının yanında her işin gerektirdiği ölçüde oksijen seviyesinin belirlenmesi
  • Analizör ile limitleri aşmayacak şekilde kontrol altında tutulması
  • Gerekli durumlarda UV sensörler ile UV enerjisinin sürekli izlenmesi

Bunların dışında son teknoloji ile geliştirilmiş UVtek UV sistemlerinin %20-100 arasında kademesiz güç ayarının yapılması, kullanım alanına göre sulu veya hava soğutmalı alternatifleri, geliştirilmiş reflektör özellikleri, kullanıcı dostu dokunmatik ekran gibi alışılageldik özellikleri ile inert ortamın sağladığı avantajlar pekiştirilmektedir”.

https://www.uvtek.com.tr/

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak