ÜRETİM ve TASARIMLARIYLA TÜRK MOBİLYASI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ÜRETİM ve TASARIMLARIYLA TÜRK MOBİLYASI

10-07-2015
ÜRETİM ve TASARIMLARIYLA TÜRK MOBİLYASI
Modern insanın en önem verdiği iki unsurdan biri bireysel özgürlüğü ise ikincisi de içinde yaşadığı mekandır. Evin mutfaktan yatak odasına, salona ve çalışma alanına kadar her bölümünde kullanılan tüm nesneler o evin mobilyalarının bir parçasıdır.

Modern kent hayatı insanı yalnızlaştırırken, mekan insan ilişkisini de sorgular hale getiriyor. Artık zamanımızın büyük kısmı ofis veya ev ofis mekanlarda geçiyor. Bazen oturduğumuz kanepe, bazen de çalıştığımız masa bir parçamız haline geliyor. Kentin hengamesinden, kalabalığından, gürültüsünden kaçıp, evinde o en mahrem mekana sığınmayı kim istemez ki !..Dünyanın dört bir yanında tasarımcılar bize bu keyfi yaşamamız için her gün yepyeni mobilyalar dizayn ediyorlar. Renklerin büyülü dünyası içinde sonsuz seçenekleriyle sizi bu mekanlara hapsediyorlar. Sadece görsellik degil, yüksek kalitede, özgün, ergonomik ürünler, yaşamı kolaylaştıran mobilyalar üretiliyor.

Türkiye mobilya sektöründeki yüksek yatırımlarıyla sadece imalat imkanlarıyla değil, özgün ürün ve tasarımlarıyla da dünya devleriyle yarışıyor. Yıl içinde düzenlenen onlarcatasarım yarışması, panel, sempozyum, kongre vb. etkinlikler tasarım kültürünü tabana yayarak üretimin olmazsa olmazı haline getiriliyor. Son 10 yılda marka ve tasarım odaklı çalışan firmaların sayısı artmakta. Türkiyenin en önemli kalite belgesi olan Turkuality sahibi mobilya firmalarına her geçen yıl yenileri ekleniyor. Artık düzenli olarak artan ihracat rakamlarımız, dünya pazarlarında rekabet gücü yüksek bir Türk mobilya sanayisi var ve bu firmalar dünya pazarlarının tamamına mal satar hale geldiler.

Saygılarımla...

Nesip Uzun
yazar

E-bülten için e-posta bırak