UNICERA 2012, Sektör Profesyonellerini Buluşturacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

UNICERA 2012, Sektör Profesyonellerini Buluşturacak

08-03-2012
UNICERA 2012, Sektör Profesyonellerini Buluşturacak
Seramik ve banyo sektörünün buluşma platformu UNICERA, 24’üncü Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı, 14-18 Mart 2012 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Orta Doğu’dan Avrupa’ya Orta Asya’dan Balkanlar’a banyo ve seramik sektörünün alıcı ve üreticilerini buluşturan UNICERA 2012 büyük bir ticari potansiyele bir kez daha imza atıyor.
Yurtiçinden ve yurtdışından nitelikli alım heyetlerini ve firma temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan UNICERA ve KITCHEN WORLD 2012 Fuarları, seramik, mutfak ve banyo sektörü için önemli bir pazarlama platformu olma özelliğini taşıyor. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türk seramik sektörünün uluslararası alandaki en verimli pazarlama platformu UNICERA Fuarına 43 ülkeden; KITCHEN WORLD Fuarı'na ise 32 ülkeden Alım Heyeti organize edildi.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Serdar Yalçın, sektördeki büyümenin fuarlara da yansıdığını ve UNICERA Fuarı'nda metrekare alanında geçen yıla oranla yüzde 15 oranında artış sağlandığını belirtti. Yalçın, Seramik Federasyonu ve Timder'in Tüyap ile birlikte tasarladıkları ve uyguladıkları UNICERA Fuarı'nın her geçen yıl artan hızla geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek, "Seramik üreticilerinin organizasyonda aktif rol alması ile 2005 yılından itibaren uluslararası bir nitelik kazanan UNICERA, 1 milyar dolar üzerinde ihracat hedefi ile yıldan yıla büyüyerek güç kazanan seramik sektörünün en geniş katılımcı profiline sahip seramik ve banyo fuarı olma özelliğini taşıyor" açıklamasında bulundu.

Yalçın, UNICERA Fuarı'nın sektör gelişimine paralel olarak sinerji yaratmaya devam ettiğine dikkat çekerek, "Nihai tüketici ve profesyonel kullanıcı istekleri ile üreticilerin ürün geliştirme yeteneklerine ivme kazandırıyor. Geçtiğimiz yıllarda büyümenin yanı sıra kalite ve yenilikçi tasarımları ile önemli başarı kaydeden Türk seramik sektörü modern üretim teknolojileri kullanılarak üretilen ürünler ile iç pazar talebini karşılamanın yanı sıra önemli ölçüde ihracat da gerçekleştirdi. Ülke ekonomisi için ciddi oranda istihdam sağlayan Türk seramik sektörü, bitmiş ürün ihraç etmenin yanı sıra geliştirdiği tasarımlar ile rekabette de öne geçerek dünya seramik sektöründe söz sahibi olmaya devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı'nın UNICERA Fuarı'na 43 ülkeden Alım Heyeti desteği veriyor oluşu da, bunun en önemli kanıtıdır" dedi.

Yurt dışının yanı sıra yurt içinden de, özellikle Anadolu'nun her bir noktasından gelen sektör temsilcilerinin katılım gösterdiğini belirten Yalçın, "Ticaret ve Sanayi Odaları, Mimar Odaları, İnşaat Mühendisleri Odaları ve Müteahhitler Birliği kurumları ile yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'nin her yerinden bu yıl da katılım bekliyoruz. UNICERA ve KITCHEN WORLD Fuarları'nın eş zamanlı olarak, 14-18 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleşecek olması; sektörün gelişimi ve yeni pazarlara açılmasında büyük bir avantaj sağlıyor. UNICERA Fuarı'na katılan üreticilerin ve profesyonel ziyaretçilerin, seramik, banyo, mutfak, dekorasyon sektörü temsilcileri için aynı platformda bir araya gelmeleri aynı zamanda gelecek yatırım planları açısından geliştirilebilir yönde olmasına olanak tanıdığını umuyoruz. Fuarlarımızda katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz, ev dekorasyonuna yönelik her şeyi bütünsellik içerisinde bir arada görme şansı yakalamış oluyor. Yine aynı şekilde seramik, banyo, mutfak ürünleri; mutfak ve banyo mobilyaları ve ankastre ürünlerin birlikteliği tüm bu sektörlere hareket kazandıracaktır diye düşünüyoruz. İki fuarın aynı anda yapılıyor olması, katılımcıların ve ziyaretçilerin yenilikleri keşfetmeleri, uzun vadeli işbirlikleri sağlamaları ve yatırım anlamında da kendileri için katkı sağlamaları anlamına geldiğini düşünüyoruz" dedi.

UNICERA fuarı, iç pazarın sağladığı dinamizmin, yeni ürün ve üretim modellerinin geliştirilmesi için bir araç haline getirilebileceğinin en önemli kanıtı niteliğinde 24 yıldan bu yana gerçekleştiriliyor. Ekonominin büyüme sürecinde, en hızlı ilerleyen sektörlerin başında gelen inşaat sektörü; hem iç pazarda hem de dış pazarda UNICERA fuarı ile sektörün çok daha başarılı olmasına katkı sağlıyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak