TÜYAP, Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 15 - 20 Mart 2016 Tarihleri Arasında Gerçekleşti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TÜYAP, Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 15 - 20 Mart 2016 Tarihleri Arasında Gerçekleşti

10-05-2016
TÜYAP, Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 15 - 20 Mart 2016 Tarihleri Arasında Gerçekleşti
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 15 Mart tarihinde protokol üyelerinin yanısıra TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz ve TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer’in katılımlarıyla açılan fuarda 5 gün boyunca 43 firma toplam 53 stand ile ziyaretçilere ürün ve hizmetlerini sundular.

KARADENİZ’İN TEK MOBİLYA FUARI

 

Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, "Mobilyacılık sektörünün Karadeniz Bölgesi'nin tek ihtisas fuarına Samsun'da bugün ev sahipliği yapıyoruz. Bugün ayrıca Samsun'da tüm Türkiye'ye "Samsun, ülkemizin en önemli üretim mobilya havzası olma yolunda kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir" mesajını veriyoruz. Mobilya fuarımızı sırasıyla inşaat, tarım, otomobil ve gıda fuarları takip edecektir" dedi.

 

ODA BAŞKANI ALİ RIZA ERCAN: " İHRACATIMIZ 2 MİLYAR DOLAR"

 

Mobilya sektörünün Türkiye'nin ihracatında en şanslı sektörlerden birisi olduğunu belirten Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Meclis Başkanı Ali Rıza Ercan, "Gerek el imalatında gerekse bant mobilyada dünyada yarışamayacağımız bir ülke yok. Umarım burada katılımcılar beklentilerinin karşılığını alacaklardır. Ancak fuarlar hemen geri dönüşüm ve para kazanılan oluşumlardan ziyade bir organizasyondur ve tanıtım için yapılır. Biz kendimizi tanıtırsak ve müşterinin ayağına gidersek, ürünümüzü onun ayağına götürürsek para kazanacağız. Buralar müşteri ile bizim organizasyonun birleştiği yerlerdir. Bu fuar bu bölge açısından son derece önemli bir fuardır. Gerek el imalatı mobilya, gerek bant mobilya, kereste ve madeni mobilyada dahil olmak üzere ihracatımız 2 milyar dolar civarındadır. Sadece İtalya'nın 2014 yılı ithalatı 20 milyar dolardır. Dünyada mobilya sektörü açısından ülkemiz hem bakir hem de ihracatı en güçlü sektörlerden birisine sahip bir ülkedir. Yeter ki biz bu potansiyelimizin farkına varalım ve yeter ki biz bu potansiyelimizi harekete geçirelim" diye konuştu.

 

“MOBILYACILAR OLARAK UR-GE İLE İKİ YILDA 4 FUARA TOPLU KATILIM YAPTIK”

 

Samsun'da mobilya sektörünün önünün açık olduğunu ifade eden TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, "Biz mobilyacılar olarak 2 yıldır TSO'nun desteği ile URGE projesi adı altında 34 tane firma 2 yılda 4 tane fuar düzenledik. Bunlar Çin, İtalya, Dubai ve Rusya'nın Krasnador iliydi. Arkadaşlarımız gittiklerimiz bu ülkelerdeki stant uygulamaları dahil her şeyi gördüler ve Samsun'a getirdiler. Şu anda 750 civarındaki imalatçıdan 43 tanesi katıldı. Samsun'da mobilyanın önü açık. Arkadaşlarımız yeni organize sanayileri istiyor. Bu konuda da yöneticilerimizden destek bekliyoruz. Siz bizi desteklerseniz biz daha fazla iş ve aş yapmak için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

“YENİ MARKALAR OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”

 

Markalaşmaya önem gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şunları söyledi: "Kitap fuarının ilki istenen ziyaretçi sayısına ulaşmamıştı ama ikinci kitap fuarında ise ziyaretçi sayısı herkesin yüzünü güldürdü. Bugünkü mobilya fuarı da belki başlangıçta arzu edilen rakamlar bulunmayabilir ama önümüzdeki sene daha fazla katılımlar olacaktır. Burası bir cazibe merkezi halini alacaktır. Biz sınırlarımızın dışına çıktığımızda markamızı bulmakta zorlanıyorduk. Ama son dönemlerde markalarımızı oralarda görmeye başladık. Onun için biz yeni yeni markalar oluşturmak zorundayız. Sizin ürettiğiniz unvansız bir ürün 3-5 birime satılıyorken, aynı ürün markalandığında 300-500 birime kadar çıkabiliyor. Bu anlamda biz biraz daha farklı ürünler üretmek zorundayız."

 

 

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak