Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yetenekli Tasarımcılarını Arıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yetenekli Tasarımcılarını Arıyor

15-05-2012
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yetenekli Tasarımcılarını Arıyor
Geleceğin tasarımcı adayları mobilya sektörü ilebuluşuyor
Geleceğin tasarımcı adayları mobilya sektörü ile buluşuyor
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin bu yıl 8. sini düzenlendiği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması, genç yeteneklerini arıyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin; Ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışacak.

Yarışmaya; Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Mobilya & Dekorasyon bölümlerinden 2. , 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya katılan öğrencilerin; yarışma başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Mobilya & Dekorasyon bölüm öğrencisi olduklarını belgelemeleri gerekiyor.

Gençlerin Birbirleri İle Rekabet Edecekleri 5 Kategori
Gençlerin birbirleri ile rekabet edecekleri yarışma kategorileri ise şu şekilde sıralanıyor; Oturma - dinlenme ( Oturma grubu, koltuk, kanepe, dinlenme kanepeleri vb.), Depolama, koruma, düzenleme ( Yemek odasında bulunan mobilyalar) Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.) Uyuma ( Yatak odasında bulunan mobilyalar) Genç mobilya ( Genç odasında bulunan mobilyalar), Engelliler için Ev Mobilyası Kategorisi.

Yarışmaya katılacak öğrencilerin tasarımlarını, 20 Temmuz saat 16.00'ya kadar MOSDER yarışma sekreterliğine ulaştırmaları gerekiyor. Yarışmanın 1. Aşaması sonucu ilk 18 Finalist, 3000'er TL ve katılım sertifikası ile ödüllendirilecek. Ardından Kasım 2012'de gerçekleşecek, 2. Aşamada ise İstanbul Mobilya Sanayicileri Derneği üyesi firmalar, finalistlerin tasarımlarını geliştirmek üzere kendi ürün gamlarına dahil edecek. Prototipi yapılan finalist projelerden her kategoride birinci seçilen tasarımlar yarışmacının adı da belirtilerek IMOB 2012 İstanbul Mobilya Fuarında MOSDER tarafından veya prototipi yapan firmalar tarafından kendi stantlarında sergilenecek.

Ayrıca ilk 18 'e giren finalistlerin tasarımları; İstanbul Mobilya Sanayicileri Derneği'nin yarışmacılara hediyesi olarak, "Adres Patent" firması tarafından ücretsiz "Tasarım Tescili" ile onaylatılacak. 2. Aşama sonucunda her kategoride birinci seçilen tasarımların sahiplerine ek olarak 3000'er TL para ödülü verilecek.

yazar

E-bülten için e-posta bırak