Türkiye İMSAD, ’Temmuz Ayı 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türkiye İMSAD, ’Temmuz Ayı 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı

02-08-2017
Türkiye İMSAD, ’Temmuz Ayı 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı
15 TEMMUZ’DAN BİR YIL SONRA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TALEPYENİDEN ESKİ SEVİYESİNE DÖNDÜTürkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ’Temmuz 2017 Sektör Raporu’nda, 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra, inşaat sektöründe talebin yeniden eski seviyesine döndüğü vurgulandı.

 

 

 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD), sektörün en önemli çatı kuruluşu olarak hazırladığı ‘Sektör Raporu’nda, 15 Temmuz’dan bir yıl sonra inşaat sektöründe talebin yeniden toparlandığına dikkat çekildi. Raporda şu bilgiler yer aldı: “2016 yılı Temmuz ayında yaşanan gelişmeler ekonomide tüm sektörlere yönelik talebi olumsuz etkilemişti. İnşaat sektörü de bundan etkilenmiş ve inşaat işlerine yönelik talep önemli ölçüde gerilemişti. 2017 yılı Temmuz ayına geldiğimizde ise inşaat sektöründe talep yeniden 2016 yılının ilk yarı seviyesine döndü. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı sektörel güven endeksleri kapsamında açıklanan inşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan temel faktörler içinde, talep yetersizliği 2016 Ekim ayından itibaren önemli ölçüde artmıştı. Aynı dönemde finansman sorunları da faaliyetleri kısıtlamaya başlamıştı. 2017 yılı Mayıs ayından itibaren ise talep yetersizliği sorununun azaldığı ve 2016 yılı ilk yarısı seviyelerine geri döndüğü görülüyor. Bununla birlikte bir miktar daha talep artışına ihtiyaç duyuluyor. Haziran ve Temmuz aylarında malzeme ve ekipman eksikliğindeki artış ise dikkat çekici. İşgücü eksikliğinin ise çok yaşanmadığı görülüyor. Bunlara karşın finansman sorunlarının ise halen önemli bir sorun olmaya devam ettiğini ve geçen yıldan bu yana sınırlı bir iyileşme sağlanabildiğini söyleyebiliriz. Piyasalarda güven, ödeme, tahsilat ve kredi konularında sağlanan ilerlemelere rağmen inşaat sektöründe finansman sorunları, faaliyetleri kısıtlayan önemli bir faktör olmaya devam ediyor.”

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak