Türk Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD), Alman, İtalyan ve Ukraynalı işadamlarını Türk işadamlarıyla buluşturdu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türk Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD), Alman, İtalyan ve Ukraynalı işadamlarını Türk işadamlarıyla buluşturdu

05-06-2012
Türk Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD), Alman, İtalyan ve Ukraynalı işadamlarını Türk işadamlarıyla buluşturdu
Geçtiğimiz gün Kievde ilk kez Türk Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD), Alman Ukrayna İşadamları Derneği(DWK) ve İtalyan Ukrayna İşadamları Derneği(AIU) ortaklaşa bir etkinliğe imza attılar ve üyelerini bir araya getirdiler. Şehrin önden gelen buluşma yerlerinden Padolda bulunan Arizona Restoranda gerçekleştirilen organizasyonda ikramlar ise ağırlıklı olarak Amerikan Mutfağındandı. Katılımcılara ayrıca Türk baklavaları ikram edildi.

Daha önce TUİDin öncülüğünde dernekler ve toplumlar arasındaki ilişkileri geliştirmek için imzalanan protokoller çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik yalnız Ukraynada önemli yatırımları olan bu üç ülkeye mensup işadamlarını değil, çok sayıda Ukraynalı girişimci ve profesyoneli de bir araya getirdi.

DWK Yönetim Kurulu Başkanlığı ve E-On Ruhrgaz Ukrayna Temsilciği görevlerini yürüten Enke Gilmar, programın açılışında yaptığı kısa konuşmada burada Türk ve İtalyan dostlarıyla bir arada olmaktan mutlu olduklarını, bölgede hızla gelişen ekonomisiyle Türkiyenin, güçlü sanayisi ile İtalyanın ve pek tabii Alman sermayesinin Ukraynanın ekonomik kalkınması ve refahı için önemli olduğunu ifade etti. DWK Başkanı katılımcılara güzel bir gece geçirmelerini dileyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra söz alan AIU Başkanı Giuseppe Mansci ise organizasyonun AIU ve DWK heyetlerinin TUİDin organizasyonuyla işbirliğine geçmesiyle mümkün kılındığını, bu gibi organizasyonların bundan sonra da devam edeceğini, bir sonraki etkinliği düzenlemeye İtalyanların talip olduklarını ifade etti.

Açılışta son olarak söz alan TUİD Yönetim Kurlulu Başkanvekili Burak Pehlivan, Ukraynada ilk kez düzenlenen bu etkinliğin başka ülke işadamları derneklerine de örnek olacağını belirterek, Ukraynadaki Türk, İtalyan ve Alman işadamlarının, profesyonellerinin sosyal, ticari ve ekonomik işbirliğinin önemli bir sinerji oluşturacağını ifade etti. Pehlivan, her üç dernek yönetimlerinin karşılıklı ilişkileri daha sıklaştırma kararı aldıklarını, bu gibi etkinliklerin önümüzdeki dönemde daha da gelişerek devam edeceğini söyledi. TUİD Başkanvekili tüm katılımcılara keyifli ve yararlı bir akşam geçirmelerini dileyerek sözlerini tamamladı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak