SURTECO DECOR 2017 yeni desen ve tasarımlarını Münih’te sundu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

SURTECO DECOR 2017 yeni desen ve tasarımlarını Münih’te sundu

05-05-2017
SURTECO DECOR 2017 yeni desen ve tasarımlarını Münih’te sundu
Bünyesinde BAUSH-LINNEMANN, SÜDDEKOR ART ve DÖLLKEN gibi Türkiye’de yıllardır tanınan önemli markaları barındıran SURTECO DECOR, Buttenwiesen tesislerinde kağıt ve PVC folyoları yanında dijital baskı tesisleriyle de önemli yatırımları bulunmaktadır. 28 Şubatta davet edildiğimiz Münih - Buttenwiesen’deki dekor ve dijital tesislerinde hem fabrikayı gezmek, hem de hafta boyu Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinden davet ettikleri müşterilerine yeni desen ve tasarımları sundular. Burada müşterilerin seçtiği yada değişiklik istediği yeni desenleri hemen uygulayabilecekleri Dijital baskı tesislerinin de bulunduğu showroomu birlikte gezdik. Tum bunlarla ilgili olarak da Surteco Türkiye, balkanlar, İran, Irak , Azarbeycan, Türki cumhuriyetleri vb coğrafyal ardan sorumlu ve Türkiye’yi de çok iyi bilen bölge müdürü sayın Dario De Vita ile konuştuk.

SURTECO DECOR 2017 yeni desen ve tasarımlarını Münih’te sundu

 

 

 

Bünyesinde BAUSH-LINNEMANN, SÜDDEKOR ART ve DÖLLKEN gibi Türkiye’de yıllardır tanınan önemli markaları barındıran SURTECO DECOR, Buttenwiesen tesislerinde kağıt ve PVC folyoları yanında dijital baskı tesisleriyle de önemli yatırımları bulunmaktadır. 28 Şubatta davet edildiğimiz Münih - Buttenwiesen’deki dekor ve dijital tesislerinde hem fabrikayı gezmek, hem de hafta boyu Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinden davet ettikleri müşterilerine  yeni desen ve tasarımları sundular. Burada müşterilerin seçtiği yada değişiklik istediği yeni desenleri hemen uygulayabilecekleri Dijital baskı  tesislerinin de bulunduğu showroomu birlikte gezdik. Tum bunlarla ilgili olarak da Surteco Türkiye, balkanlar, İran, Irak , Azarbeycan, Türki cumhuriyetleri vb coğrafyal    ardan sorumlu ve Türkiye’yi de çok iyi bilen bölge müdürü sayın Dario De Vita ile konuştuk. 

Nesip Uzun: Sn Dario, yaklaşık bir haftadır, gerek Türkiye, gerekse de dünyanın farklı yerlerinden buraya müşterilerinizi getirdiniz. Bu hafta Türklerin haftası ve her gün önemli  MDF ve Yonga Levha üreticilerini  ağırlıyorsunuz.bize kendinizi ve gerçekleştirmek istediğiniz bu etkinlik hakkında neler söylersiniz? 

Daria De Vita: Öncelikle kendimi tanıtmakla başlayayım, SURTECO DECOR’da Türkiye’den sorumlu satış müdürüyüm ancak sorumluk alanım sadece Türkiye değil Türkiyenin de bulunduğu coğrafyada etkisi altında bulunan İran, Irak, Gürcistan, Azerbeycan, beraberindeki Türki cumhuriyetler diye tabir edilen bolge ve Ortadoğu benim çalışma alanım içindedir. Tabi ki tüm bunların içinde Türkiye gerek son yıllarda gerçekleşen büyük yatırımlarıyla olsun gerekse de yıllardır Türkiye ile çalışmamdan dolayı kişisel olarak da benimiçin özel bir ilgi alanıdır.  Bunların dışında İspanya, Portekiz, Güney Amerika gibi ülkelerle de ben ilgileniyorum.  Buraya bazı Türk firmalarını davet etmemizin esas amacı hem yeni desenlerimizi göstermek, onları tasarımın içine çekerek mevcut desenlerde istedikleri farklılıkları anında onlarla birlikte gerçekleştirmek ve  bu süreci bizzat yaşayarak burada koklamalarını ve dijital uygulamaları anında gerçekleştirmelerini sağlamak istedik. Türkiye SURTECO DECOR’un en büyük ihracat yaptığı ülkelerden biridir. Burada yeni mobilya desenleri yanı sıra Parke, kapı gibi pek çok desen uygulamalarımızı da sunuyoruz.  Surteco, pek çok ürünle desen tasarımları yapmaktadır.  Kağıt ürünlerinde BAUSCH LINNEMANN,  ürettiğimiz kağıt desenlerle aynı konsept ve desen renklerinde Finish folyo PVC plastik kenar bantları üretir. SURTECO DECOR kısmında dekoratif kağıt ve print, DAKOR kısmında ise kağıt emprenyesi üretir. Böylece Surteco  grupta bu geniş üretim gamıyla bir mobilyanın her yanına dokunur. Bu nedenle şu an bulunduğumuz showroom ve dijital üretim uygulamalarımızın gerçekleştiği bu yere biz “DESEN FABRIKASI” diyoruz. Bunun için Surteco’nun ismini ‘’One Stop’’ diye tanımlayabileceğimiz, bir kez gelindiğinde tüm eksikleri giderecek durak  olarak 

tanımlıyoruz.

Nesip Uzun: Burada müşteri istediği desenleri uygulayabilecek mi?

Dario De vita: Biz bu organizasyonu bundan sonra gerçekleştireceğimiz  benzer çalışmalarımızın başlangıcı olarak görüyoruz ve önümüzdeki yıllarda geliştirerek sürdüreceğiz.  Burayı isteyen her müşterinin  istediği zaman gelip desen seçimi yapıp renk geliştireceği bir desen merkezi, desen fabrikası olarak düşünüyoruz.  Dolaysıyla Surteco kendi kafasında desen üretip müşterisine sunan bir anlayışa sahip değil.

Nesip Uzun: Sn Dario Türkiye 

Pazarı hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim.

Dario De Vita: Türkiye pazarını çevresiyle bütün bir platform ve bu platformun merkezi olarak 

görüyoruz. 

Nesip Uzun: Surteco- Suddecor 

birleşmesi sonrasında şu anda 

nerdesiniz? 

SURTECO DECOR bu süreçte  önemli yatırımlar yaptı ve  bir yandan da  desen geliştirmeye devam ederek bu pazarda alanında Avrupa’nın en önemli desen geliştirme ve baskı kalitesinde lider firması olarak görmeye devam ediyor. SURTECO TÜRKİYE ofisimiz, HANEX’in ilgilendiği dekoratif kağıt bölümü haricinde SURTECO DECOR Grubuna bağlı diğer tüm ürünlerden sorumlu ofisimizdir. Bu süreçte de Türkiye’de HANEX gibi  alanında saygın ve önemli bir firma ve SURTECO TÜRKİYE ofisimiz ile beraber çalışmamız bizler için çok önemlidir. HANEX müşterilerimizin sorunlarını çözme konusunda bizim için önemli bir partnerdir. Sadece kağıt alanında değil,  HANEX’in temsil ettiği ve kağıdın da bağlantılı olduğu makine sektöründeki ortak  çalışma ve deneyimleri de bizler için ayrıca önemli avantajlardır. 

Şubat ayı içinde euro-dolarda meydana gelen önemli değişimler pazarı nasıl etkiledi ?

Sorun sadece dövizdeki dalgalanmalar değil, Türkiye ile yıllardır çalışıyoruz ve burada özellikle kış aylarında koşullardan dolayı zaten çok büyük sirkülasyonlar olamaz, yüklemeler sınırlıdır. üretici bu döneme göre uygun stoklarını yapar.  Şayet çalıştığınız ülkelerin koşullarını iyi bilirseniz her ülkenin nesnel koşullarına göre kendinizi ayarlar uygun çözümleri de gerçekleştirirsiniz, butun bunlar birazda küresel pazarı doğru ölçeklemekten geçer.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak