Starwood’ta yatırımlara devam. Boya hattında Uvtek’le devam

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Starwood’ta yatırımlara devam. Boya hattında Uvtek’le devam

30-09-2021
Starwood’ta yatırımlara devam. Boya hattında Uvtek’le devam
Starwood bu yıl gerçekleşen devasa yatırımlarında baskı boya üretim hattında Türkiye’nin alanında başarılı firması UVtek’i tercih etti.

 Türkiye'de tek çatı altında en yüksek hacimde levha üretimi yapan Starwood Orman Ürünleri Sanayi A.S. ‘nin  İnegöl’de bulunan yeni tesislerinde mevcut boya – baskı üretim hattını yeni nesil teknoloji ile donatılmış UVtek üretim hattı ile yenileyecek. 183x366 cm ve 210x280 cm ölçülerde 3-18 mm kalınlıklarda MDF panellere baskı – boya yapacak olan hat ile günlük 150.000 m² boyama kapasitesi sağlanması hedefleniyor. Starwood Orman Ürünleri, bu yeni yatırım ile üretim kapasitesini artırmanın yanında üretim maliyetlerini düşürmeyi  ülke genelinde ortaya çıkan taleplere de daha iyi yanıt verecek.

Türkiye’de bulunan bu tip hatlar içerisinde en kapsamlı ve hızlısı olacak. Kapasite yönünden 25.000 plaka/gün ve üzerinde boyama kapasitesine sahip olmak üzere planlanan bu hat ayrıca dünyadaki örnekleri içerisinde de en hızlı hatlardan birisi olarak uluslararası alanda da önemli bir yere sahip olacak. UV kurutucularda ise su soğutma sistemi kullanılacak, bu sayede hem lamba hem de kurutma performansı artırılacak. İlki 2018 yılında devreye alınan 100.000 m² / gün kapasiteli ilk UVtek boya hattının devreye alınmasından sonra, Starwood ve UVtek ‘in imzaladığı ikinci anlaşma olan bu hattın 2021 yılı sonunda devreye alınması planlanıyor. Starwood yetkilileri; Bu anlaşma için Uvtek’I tercihimizdeki belirleyici etken,  önceki çalışmalarımızdan edindiğimiz izlenimler ve makinelerine duyduğumuz güven oldu.   . İlk UVtek hattımızın başarılı bir şekilde devreye alınıp sorunsuz çalışmasının üzerine, mevcut hattımıza ilaveten 3. boya hattımız için kararımızı UVtek yönünde verdik”. Dediler.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak