Son çeyrekte zaman neyi gösteriyor.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Son çeyrekte zaman neyi gösteriyor.

09-09-2021
Son çeyrekte zaman neyi gösteriyor.
Ülke gündemin son derece yüklü. bir o kadar da hızlı değiştiği ender ülkelerden biriyiz. Bu durum övünülmemesi gereken pek çok olay ve fakto durum gibi ülke olarak üzerinde durulması gereken bir inceliktedir. Bir gecede merkez bankası değişip faiz yükselebilir, ertesi gün dolar pik yapıp beş gün sonra üretim , ihracat, yatırım gibi önemli doneler olmamasına rağmen sihirli bir elle döviz kuru %25-30 develüe olabilir.

    Sabah uyandığınızda 10.35 kurlu döviz 9.85 bareminde görülebilir.’’ Eh burası Türkiye ‘’diyerek toplum olarak özet bir açıklamayla işin içinden çıkabiliriz. Adeta sihirli bir sözcük gibi her derde deva bir anekdot olan bu kavram aslında içimizdeki canavarın , bizleri her türlü meşruiyetten uzaklaştırıp gayrı hukukiliği, gayrı nizamı, doğru olanı yok eden ve bunu olağanlaştıran kötülüğün ifadesidir.  Eh!.. burası Türkiye ise bu ülkede  neden bu sözcük gurur duyacağımız olay ve durumların karşılığı olamıyor. İmkansızı başarmanın tümcesi değil de saçmalıkların ve anlaşılmazlıkların açıklamasına dönüşüyor. Mesela Ağustos ayında gözbebeğimiz olan akdeniz ve ege kıyılarımızda, en güzel koylarımızda sit alanları da sayılacak yerlerde ve doğu illerimizde büyük orman yangınları yaşadık.  10 gün boyunca yüreğimiz ellerimizde acıyla ekranlara kitlendik. Kahrolduk,  büyük fedakarlıklarla gönüllüler ordusu ve  yangın müdahale ekipleri kuruldu, gerçek zamanlı dayanışmalar yapıldı. Sonra ne mi oldu?  Orman arazisi, sit alanı, yapılaşma yasağı veya Çet raporu olup olmamasına bakılmaksızın imar izinleri Turizm bakanlığına verilerek bu kıyılar imara açılabilir resmi ilamıyla hep birlikte koro halinde  ‘eh burası Türkiye’dedik. Niyesi nedeni kendinden menkul bu türden  Normallerden, akılcıl normallere hep birlikte dönmeyi umuyorum.

            İki yıldır pandemi koşullarında, belki de yüz yıldır yaşamadığımız ‘’ yeni normal’’ diye tanımlanan bir sosyal yaşam, ekonomik, sosyolojik bir sürecin içine girdik, bu süreç inişli çıkışlı olarak sürüyor. Şüphesiz pek çok alanda derin izler bırakacak yeni normalden önemli dersler de çıkarılıyor. En azından toplumun duyarlı kesimleri ve inovatif firmalar bunu iyi analiz ettiler, evden çalışmalarla  maliyetlerini minimuma indirdiler. Bu arada dünya genelinde gerçekleşen aşılanma sonucu ölüm vakaları düşerek yaşamın pek çok alanında eğitim ve üretim gibi yaşamsal alanlara dönüş sağlanıyor. Bu arada sanayi toplumlarının ve küresel ekonominin en önemli buluşma alanlarından biri olan sektörel ihtisas fuarları da açılmaya başladı. Türkiye’nin en köklü mobilya yan sanayi fuarı olan Tüyap Woodtech-İntermob 2021, 9-13 Ekim arası uzun bir aradan sonra sektörle buluşacak. Aynı anda 2. Bir fuar da İtalya’da  12-15 Ekim 2021’de Sicam fuarı olarak gerçekleşecek. Yayın grubumuz her iki fuarda da stantlarıyla yer alacak ve gerek Türk üreticisi,  gerekse de uluslararası alıcılara Mobilya ve Furniturk dergilerimizi ulaştıracaklar. Yaşadığımız süreç sıcak temaslı pazarlama argümanların ne denli önemli olduğunu da ortaya çıkarmıştır. Fuarlar ve  uzmanlaşmış sektör yayınları bu dönemde daha bir anlam kazanmıştır.  Bu yıl Tüyap İntermob fuarında Salon 6-7 fuayesinde , İtalya Sicam fuarında ise salon 5 Stand no:8 ‘de dergilerimize ulaşabilirsiniz.

 

Saygılarımla

Nesip Uzun

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak