Portakal ahşap geleneksel yıl sonu etkinliğinde plaketler verildi.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Portakal ahşap geleneksel yıl sonu etkinliğinde plaketler verildi.

06-02-2018
Portakal ahşap geleneksel yıl sonu etkinliğinde plaketler verildi.
Portakal Ahşap tarafından her yıl sonu çalışanları ve dostları için gerçekleşen yıl sonu moral yemeği bu yıl İstanbul Anadolu yakasındaki Ramada Plaza’da gerçekleşti. Gecede sadece yemek ve eğlenceden daha fazlası vardı. Kuruluşundan bu yana birlikte çalışanları ve emekli olanlarıyla bir aile ve dost havası içinde birlikte var olan ekip, bu yıl önceki yıllardan farklı bir programla karşılaştı.

Yemek ve eğlence öncesi eğitim uzmanı Alaattin Yarıcı tarafından gerçekleştirilen ‘Başarının sırrı, etkin iletişim stratejileri ve kendini tanıma ‘ konulu eğitim içerikli sunumda Sosyal bir birey olarak toplumsal ilişkiler içindeki bireyin eğilimlerinin farklı koşullarda  evrilerek davranışlarının genele uyum sağlaması ve bireyin egemen olan anlayış içindeki tutum ve davranışlarını kontrol etme  yetenekleri sorgulanıyor. Herkesin toplu yaptığı davranışların bir süre sonra sorgulanmadan sürekli bir hal alması denekler üzerinden anlatılıyor. Sözsel aktarımın ilk beş aktarımda % 60 değişip sonuncu denekte tamamen ilgisiz biçimlere dönüşmesi de başarılı bir sunumdu. Bu da yazılı kültürün salt deneyden aktarımla gelen bilgiden ne denli önemli olduğunu okuyarak öğrenme ile aktarım yoluyla sözlü iletişimin farklılığını anlatan önemli bir uygulamaydı.   

 

İşçiler belki de ilk defa tanık oldukları bu uygulamalı seminerde bilginin ve eğitimin yaşamda ne denli önemli farklılıklar yarattığını da pratik olarak görmüş oldular.Yaklaşık bir saat süren ve hiç te sıkıcı olmayan sunumdan sonra Portakal Ahşap’ın kurucuları Arif Arıgün ve Mahmut Arıgün günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaparak geceye gelen dost ve misafirler ile yılar boyu birlikte çalıştıkları çalışma arkadaşlarına teşekkür konuşması yaptılar ve çalışma arkadaşlarına vefa plaketlerini dağıttılar.

 
yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak