Orgatec 2018 Ofis mobilyaları fuarı 23-27 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Orgatec 2018 Ofis mobilyaları fuarı 23-27 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşti.

25-10-2018
Orgatec 2018 Ofis mobilyaları fuarı 23-27 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşti.
Ofis sektörünün dünya çapındaki en önemli fuarı olan Köln Orgatec 2018 fuarı 23 Ekim 2018’de kapılarını açtı.Dünya çapında en önemli ofis mobilyaları markalarının yer aldığı fuarda bu yıl 12 katılımcı Türk firması var. Ekin Yayın Grubu-Mobilya Dergisi olarak sizler için fuarı izledik.İki yılda bir Almanya’nın Köln Kentinde gerçekleşen ve ofis sektörünün dünya çapında en büyük ve prestijli fuarı sayılan Köln Orgatec 2018 fuarı 23-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.Bu yıl Architecture World Etkinlikleriyle birlikte gerçekleştirilen ve fuar boyunca pek çok panel ile konferansa da ev sahipliği yapan Orgatec fuarı’nda yüzlerce firma en yeni tasarımlarını görücüye çıkardı. Ağırlıklı Ofis sandalyeleri, makam koltukları personel masaları, ofis çalışma istasyonları ile bunların yeni teknoloji içinde uygulamalarının sunulduğu fuarda modern ofislerin gelecek dünyadaki rolleri de sunuldu. Teknoloji ve dijital dünyanın her alanda etkisini burada da görmek mümkündü. Smart uygulamalar akıllı ofislerde bir android veya IPhone komutları içinde kontrol edilebiliyor.

Orgatec 2018 Ofis fuarı gerçekleşti.

Ofis ve mimarlık etkinliklerinde ise çok değerli panellerle yarının ofisleri ve çalışma algoritmaları ele alındı. Orgatec fuarı,  bu haliyle sadece koltuk ve büro mobilyalarının sunulduğu bir Show alanından çok bu alana yönelik her tür eğilimlerin düşünce ve etkinliklerin farklı teknolojik yeniliklerle felsefi olarak da sunulduğu önemli bir platform durumundaydı. Dolaysıyla sadece mobilya imalatçı ve satıcılar kadar proje geliştiren mimar ve tasarımcılar ile bu alanda teknoloji geliştiren merkezlerin de buluşma noktasıydı. 

Ofis sektöründeki dünyanın en önemli firmalarının katıldığı fuar 5 gün boyunca bütün bu önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Ergonomik ürünler , rahat ofisler ile her alanda ikili yada grup görüşmelerinizi çok özelleştirilmiş ve izole edilmiş kabinlerde gerçekleştirebileceğiniz farklı atmosferler sunuyor. Özelleştirilmiş mekanlar çok farklı kompozit malzemelerden yapılmış,  önceki yıllarda ağırlıklı keçe ve ses emen malzemeler kullanılıyorken bu yıl pek çok firmada şeffaf cam kabinler öne çıkmış, şüphesiz bu kabinler mekana ayrı bir görsellik, Şeffaflık ve mükemmeliyet hissi veriyor.  Bu özel alanlar bazen abartılmış ve kişiselleştirmeler bir telefon kulübesi büyüklüğündeki tek kişilik çalışma ofisine dönüştürülmüş.  Renkler oldukça soft .  İddialı ve yaratıcı, sarılar, kırmızılar kadar mavi ve pembeler, viyolet renkler ile  çok açık soft desenler bu yıl oldukça fazla kullanılmış. 

            Yıllardır bu fuara Türkiye’den de pek çok ofis firması katılıyor, Bu yıl 12 Türk firması farklı salonlarda yeni ürünleriyle yine Orgatec fuarrındaydı. Bunlar Koleksiyon, Bürotime, Siesta, Casella, Nurus, Flekssit, B&T, Mod tasarım, Tuna Ofis, Addo, Papatya, Zivella gibi markalardı. Omsiad derneği de bu yıl üyelerini temsilen fuardaydı. Ziyaret ettiğimiz tüm Türk firmaları oldukça başarılı koleksiyonlarla dikkat çektiler. Genel anlamda uluslararası trendleri çok yakından izlediklerine de tanık olduk. Türk firmaları artık kendi tasarımcıları yanında bu alanda başarılı dünya çapındaki Tasarımcılarla da çalışıyorlar. Siesta firması Euro lig sponsoörü olarak da fuarda etkili bir çalışma gerçekleştirdi. Keza ADDO firması dünya çapında önemli bir yeri olan Uzakdoğu’dan İtalya’ya kadar pek çok markanın ürün koleksiyonunu hazırlayan Türk kökenli tasarımcı Sezgin Aksu’nun iddialı tasarımlarıyla fuara katılmış. 

Ekin yayın grubu bu fuara Furniturk dergisi ile katılım sağladı. Her yıl olduğu gibi bu Orgatec fuarında da pek çok yerli ve yabancı firma ile görüşmeler yaparak sektördeki yenilik ve gelişmeleri yakından izleyip Türk mobilya sektörüne sunuyoruz. Bu fuarın  yeniliklerin sergilendiği bir fuar olma özelliği kadar ticari yönünün de çok güçlü olduğu önemli iş görüşmeleri ve projelerin gerçekleştiği bir fuar oldu.  

ORGATEC 2018, fuarı bu yıl 63.000'den fazla ticari ziyaretçiyle yüzde 15'in üzerinde ziyaretçi artışı sağladı.  ORGATEC 2018 ayrıca uluslararası erişim açısından etkileyici sonuçlar elde etti. Ziyaretçi tarafında, olayda temsil edilen ülke sayısı 118'den 142'ye yükseldi. Toplamda, Almanya dışından önemli ölçüde daha fazla ziyaretçi, modern çalışma dünyasının önde gelenleri uluslararası ticaret fuarı için Köln'e gitti. Büyüme özellikle Kuzey Amerika (yüzde + 42), Orta ve Güney Amerika (yüzde + 42) ve AB ülkelerinden (yüzde +33) ticari ziyaretçilerdi. Japonya'dan ziyaretçi sayısında (yüzde +22) ve Hindistan'da (yüzde +44) artışlar kaydedildi. ORGATEC 2018'deki Doğu Avrupalı ziyaretçilerin sayısı ise  neredeyse ikiye katlandı. ( Not: istatistik rakkamlar 29 Ekim 2018 tarihli Köln Messe finaly raport kaynaklarından alınmıştır.)

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak