Mobilyada KDV indirimi mobilya aksesuar ürünlerine de uygulanmalıdır.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Mobilyada KDV indirimi mobilya aksesuar ürünlerine de uygulanmalıdır.

27-03-2017
Mobilyada KDV indirimi mobilya aksesuar ürünlerine de uygulanmalıdır.
Piyasayı canlandırmak ve ticareti hareketlendirmek amacıyla mobilya ürünlerine uygulanan ve 30 Nisana kadar sürecek %8 KDV indirimi piyasada olumlu hava yaratırken, mobilya ürünlerinin ana bileşenlerinden olan ve hemen tüm mobilya üreticilerinin maliyetlerini önemli oranda etkileyen mobilya üretim ürünleri, mobilya aksesuar malzemeleri, yüzey malzemeleri gibi mobilyayı oluşturan girdilerin bu uygulamanın dışında bırakılması, Türkiye’de önemli bir istihdam ve üretim sektörü olan bu sektörün temsilcilerini üzmüş durumda. Konuyla ilgili olarak konuşan Mobilya aksesuar ürünlerinin Türkiye genelinde en büyük örgütlenmesi olan ve 48 üretici firmanın biraraya gelerek kurduğu MAKSDER (Mobilya aksesuar SANAYİCİLERİ DERNEĞİ) Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Çınar, ’ Mobilya sektörü satıcısı, malzemecisiyle bir bütündür. Bu ürünlere teşmil edilecek olan kdv’nin toplam mobilya maliyetlerine de önemli bir etkisi olacaktır. Önemli bir istihdam ve ihracat gerçekleştiren Mobilya Aksesuar sektörünün söz konusu yasadan faydalanmasını talep ediyoruz. Dedi.

. Bir mobilyayı oluşturan ve ona özellik , fonksiyonellik katan esas şey aksesuardır, bir kadının görsel süsü gibidir. Bu gün ülke genelinde yüze yakın üretici firmayla dünyanın hertarafına ihracat yapan bir sektör olan mobilya aksesuar sektörü de yaşanan ekonomik sıkıntılardan etkilenmiş ve pazarın canlanması maliyetlerde iyileşme için KDV bin bu sektörde de uygulanması önemli bir haksızlığı giderecektir. Karlılığın düşük olduğu ve rekabetin çok fazla olduğu bu pazarda gerek iç pazarda gerekse de uluslararası rekabette elimiz daha da güçlenir. Kayıtiçi ekonomiye de önemli bir katkı olur.  Bu konudaki çalışmalarımızı bakanlık ve federasyon düzeyinde de gündeme getirerek sektörümüzün rahatlamasını sağlamayı düşünüyoruz.’ Şekline açıklama yaptı.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak