Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSADda Devir Teslim Töreni : Adnan Bostan, Başkanlık Görevini Engin Küçük'ten Devraldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSADda Devir Teslim Töreni : Adnan Bostan, Başkanlık Görevini Engin Küçük'ten Devraldı

02-10-2015
Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSADda Devir Teslim Töreni : Adnan Bostan, Başkanlık Görevini Engin Küçük'ten Devraldı
MOBSAD'ın yönetim kurulu başkanlığı devir teslim töreni İstanbul Inter Continental Hotel'de gerçekleştirildi. Törende, derneğin 3. ve 4. dönem yönetim kurulu başkanlığını yürüten Engin Küçük, bayrağı iki dönem MOBSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Adnan Bostan'a devretti.
Türkiyede İtalyan estetiğinde, Alman standardında ve bize özgü mobilya üretiyoruz

Mobilyanın Hayatımızdaki Yerinin Farkında Mısınız sloganıyla yola çıkan ve mobilya sektöründeki sorunların çözümü için 18 mobilyacı tarafından Haziran 2006 tarihinde kurulan MOBSAD, 6 Ağustos Perşembe günü saat 10.00da InterContinental Otelde bir basın toplantısı düzenledi. Mobilya sektörünün son 10 yıldaki konumunun ele alındığı basın toplantısında, MOBSADın 3. ve 4. dönem yönetim kurulu başkanlıklarını yöneten Engin Küçük, yapılan genel kurul sonucunda bayrağı iki dönem MOBSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Adnan Bostana devretti.

Yeni yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında MOBSAD Genel Sekreteri Barış Görgüçün açış konuşmasından sonra söz alan Engin Küçük, şu açıklamalarda bulundu:

Bugün bayrağı devredeceğim yeni başkanımız Adnan Bostanın da aralarında olduğu 18 kişiyle çıktığımız yolculuk 10. senesine girdi. Hedefimiz Türk mobilyası kimliğinin oluşturulmasına katkı sağlamak, zanaatkar kökenli yüksek katma değerli, mobilya üretim geleneğini güçlendirmek ve bunları uluslararası çapta anlatabilmekti.

İhraç ürünlerinin kilogram değerinin arttırılmasının ilk öncelikleri olduğunu belirten Engin Küçük, Türkiyede İtalyan estetiğinde, Alman standardında ve Türkiyeye özgü dokunuşlarla mobilya üretiminde yeni bir dönem başlattıklarını ve Türk dizileriyle yaptıkları ortak çalışmalar sayesinde Türkiyenin bölgemizde mobilya modasını ürettiğini söyledi.

MOBSAD üyeleri usta terzilerdir

Başkanlık devir teslim töreninden sonra söz alan Adnan Bostan, MOBSAD üyelerinin haute couture tasarımcılar ve usta terziler olduklarını belirterek hem tasarımın hem de el emeğinin ön planda tutulduğu, kişiye özel üretim yaptıklarını söyledi. MOBSAD üyeleri olarak dünyanın dört bir yanındaki otellerden meclis ve bakanlık binalarına kadar farklı projelerin içerisinde yer alıyoruz. Türk mobilyasını dünyaya tanıtıyoruz. 70 üyemiz ile Türkiyede yaklaşık 5000 perakende noktasındayız. Yaklaşık 25.000 kişilik istihdam sağlıyoruz. diyen Adnan Bostan, MOBSAD üyelerinin ABD, Rusya gibi çok zor pazarlarda var olduklarını ve hatta Nijerya, Güney Afrika, Hindistan gibi ülkelerde de bayilerinin olduğunu ifade etti. Eskiden Türk mobilyasının İtalyan mobilyasından ucuz, diğer ülkelerin mobilyalarından kaliteli anlayışının yakında değişeceğini belirten Adnan Bostan, tasarımı, kalitesi, el işçiliği ile Türk mobilyasının 10 yıl sonra İtalyayı tahtından edeceğini açıkladı.

Hedif 2023de 25 milyar dolarlık mobilya üretimi

Kurulduğu günden bu yana MOBSADın çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgi veren Adnan Bostan, mobilya sektörünün son 10 yılı hakkında da bilgiler paylaştı. Dünya mobilya üretim sıralamasında 2014 yılında Çinin 1. sırada olduğunu belirten Adnan Bostan, Türkiyenin ise 14. sırada bulunduğunu, ancak her geçen gün Türkiyenin mobilya üretimini arttırdığını 2004 yılında 465 milyon dolar olan ihracatını 2014 yılında 2.400 milyar dolara çıkardığını belirtti.

Adnan Bostan sözlerine şöyle devam etti: Türkiye, ihracatta şu an 12. sırada bulunuyor. MOBSADın çalışmaları sonucunda hedefimiz Türkiyeyi ilk 5 ülke arasına sokmaktır. Türkiyenin en çok ihracat yaptığı 5 ülkenin Irak, Libya, Azerbaycan-Nahçivan, Almanya ve Türkmenistan olduğunu ifade eden Bostan, sektör olarak 2023 yılında 25 milyar dolarlık mobilya üretimini, 10 milyar dolarlık mobilya ihracatını ve ilk 5 mobilya ülkesi arasına girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Adnan Bostan ayrıca, mobilya üretiminin batıdan doğuya hızla aktığını, Çinin üretim ve tüketim payının giderek arttığını ve yine gelişmekte olan ülkelerin üretimde ve ihracatta paylarının arttığını söyledi.

Dernek üyeleri olarak dünyanın dört bir yanındaki otellerden, meclis ve bakanlık binalarına kadar farklı projelerin içerisinde yer aldıklarını aktaran Bostan, "Türk mobilyasını dünyaya tanıtıyoruz. 70 üyemiz ile Türkiye'de yaklaşık 5 bin perakende noktasındayız. Yaklaşık 25 bin kişilik istihdam sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üyelerinin ABD ve Rusya gibi çok zor pazarda var olduğunu, hatta Nijerya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkelerde de bayilerinin olduğu bilgisini veren Bostan, Türk mobilyasının İtalyan mobilyasından ucuz, diğer ülkelerin mobilyalarından kaliteli anlayışının yakında değişeceğini belirterek; tasarımı, kalitesi ve el işçiliği ile 10 yıl sonra İtalya'yı tahtından edeceklerini dile getirdi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak