Maksder Eğitim seminerleri dizisi sürüyor.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Maksder Eğitim seminerleri dizisi sürüyor.

13-01-2022
Maksder Eğitim seminerleri dizisi sürüyor.
13-14 Kasım 2021 tarihlerinde Tüyap Palas Oteli’nde gerçekleşen Maksder Eğitim Semineri Sektör sorunlarından eğitime , sosyal sorunlardan finans ve dijital dünyaya kadar pek çok konuyu masaya yatırdı. Uzmanlar konulara yönelik ayrıntılı bilgilerle webiner üzerinde geniş bir üye grubuyla paylaştılar

             13 Kasım 2021 Cumartesi sabah 09:00’da Maksder YK başkanı Tekin Çınarın açılış konuşmalarıyla başlayan eğitim etkinlikleri saat 10’da Prf. Dr Hülya Kalaycıoğlu’nun  Kariyer planlamasında eğitimin önemi sunumuyla başladı. Sunumunda başarının  sadece teknik eğitimle elde edilemeyeceğini bireyin kendini evrensel bilgilerle de donatarak dinleyicileri tarih, felsefe sosyoloji yolculuğuna çıkararak terihi süreçte bilginin ulaştığı aşamalar konusunda oldukça verimli bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimde felsefe ve mantığın unutulduğu günümüzde , Antik Yunan’dan Roma’ya, Anadolu uygarlıklarından osmanlıya düşünce dünyasının katettiği mesafeyi özetleyerek bunun yaşamımızda ve eğitim hayatımızda nasıl harmanlandığını anlattı.

 Entelektüel dünyamızın iş ve mesleğimize etkileri konusunda da dinleyiciye ışık tuttu.

 Prof. Dr. Arif yavuz. Türkiye ve dünya ekonomisinn güncel değerlendirmesini yaparak, piyasa ve finans dünyasıyla ilgili öngörülerini paylaştı.

   Av. Ayşe Çarklı ve Ömer Güntay, Ticari sözleşmelerin hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar ile yurtdışı fırmalarla sözleşmeler yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlarda çok değerli bilgiler paylaştılar. Ayrıca İcra iflas hukuku, haciz uygulamaları, hesap mutabakatlarının önemi gibi iş hukuku konularında bilgi verdiler. İkinci oturumda ise Sınai mülkiyet kanunu kapsamında marka, tasarım, patent , faydalı model gibi sektörün genel anlamda sıkça karşılaştığı konularda önemli bilgiler paylaştı.

    Yeminli Mali Müşavir, Gökhan Tokaç, Vergi uygulamaları, uyulacak usul ve esaslar, vergi incelemelerinde karşılaşılacak sorunlar ve mükellefin hakları, uzlaşma ve vergi davaları konusunda faydalı bilgiler paylaştı.

Etkinliğin Pazar günü devam eden bölümünde ise sektörü yakından ilgilendiren Lojistik ve gümrükleme gibi konularda İmeks Gümrükleme firması adına Ebru Özturgut ile  Ürün Öncel Türkiye’nin Lojistik sektöründe dünyadaki yeri, Lojistik sektörünün ülke ve küresel hacmi ile yaşadığı sorunlar konusunda önemli bilgiler sundular.

     Yine devamında Engin Keskinel tarafından Aile şirketlerinde sürdürülebilirlik ve kurumsallaşma  ve  Aile anayasası konularında etkili sunumlar gerçekleşti.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak