LIGNA.Innovation Network kapsamında iki günlük konferans

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

LIGNA.Innovation Network kapsamında iki günlük konferans

29-09-2021
LIGNA.Innovation Network kapsamında iki günlük konferans
LIGNA.Forum dijital, 27-29 Eylül 2021 tarihleri arasında devam edecek olan yeni çevrimiçi LIGNA.Innovation Network etkinliğinin bir parçası olarak gerçekleştirilecek. İki günlük konferans programında, Prefabrik Yapı Süreçleri ve Ahşap İşleme konularıyla ilgili tanınmış endüstri uzmanları yer alacak. Dönüşüm. Almanca ve İngilizce sunumlar ve panel tartışmaları, Hannover Sergi Merkezi’ndeki Salon 18’deki H’Up’tan canlı olarak yayınlanacak.

LIGNA.Forum dijital, 27 Eylül'de, Hannover Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Köckler'in katılımcıları ağırlayacağı LIGNA.Innovation Network'ün resmi açılışının ardından başlayacak.

Etkinliğin ilk gününün sabahı, ahşap konstrüksiyonda Prefabrik Yapı Süreçlerinin odak konusuna ayrılacak. Süreçler, bir yapı malzemesi olarak ahşabın kullanımını ve ahşap yapıların planlanması, prefabrikasyonu ve montajındaki ilgili adımları içerir.

VDMA'dan Dominik Wolfschütz, "Kitle Kereste - Küresel Pazarlar ve Teknolojik Gelişmeler" konulu bir katkı ile başlayacak. Minda Industrieanlagen GmbH'dan Andreas Rudolf, daha sonra esnek çapraz lamine ahşap üretimi için tesis ve kontrol teknolojisi alanından en iyi uygulama örneğini sunacak - parti büyüklüğü 1.

Başarılı şirket gelişimi için verimli ve sürdürülebilir üretim süreçleri çok önemlidir. Bu bağlamda lojistik ve malzeme akışının tüm üretim üzerinde önemli bir etkisi vardır. Weinmann Holzbausystemtechnik GmbH'den Hansbert Ott, katkılarında ahşap konstrüksiyonda istikrarlı bir üretim akışının ana hatlarını çiziyor.

Jaroslav Soukup, Soukup sro, daha sonra sunumunda prefabrikasyonda mekanizasyon ve otomasyona giriyor. Rosenheim Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Prof. Dr. Andreas Heinzmann, "Kereste Eleman yapımında Otomasyon – Döngü sürelerinden bağımsız Esnek Robotik Çözümler" konusuyla geleceğin üretimi için yeni yaklaşımları vurgulayacak.

Öğleden sonra, her şey Ağaç İşleme Dönüşümü'nün odak konusu etrafında dönecek. Burada dijitalleşmenin mevcut ve gelecekteki gelişmeleri vurgulanacak ve zanaat işletmelerinden endüstriyel gruplara kadar sektöre yönelik fırsatları tartışılacaktır.

Ağ bağlantılı bir ekonomide ilerleme, ancak ağaç işleme sektöründeki oyuncular dijitalleşme yolunu birlikte şekillendirirse sağlanabilir. "Şimdi değilse ne zaman?" tapio'dan Jan Essig ve Julia Kasper'a ahşap endüstrisinde dijitalleşmeye giden yolu işaret ederek sorun.

SCM Group'tan Giacomo Montanelli, programı "Çeşitli odalar/mobilya bileşenleri için toplu bir entegre fabrikanın Akıllı ve İnsani evrimi" sunumuyla devam ediyor. "CNC İşleme Merkezi Örneği kullanılarak Eğitimde AR Teknolojisinin Uygulanması" Sunumun odak noktası Martin Kasselmann, Fachschule für Holztechnik Melle.

Ardından Raphaël Prati, Biesse, Paolo Galli, HSD ve Software AG'den Marc Dorchain, "ZDMP - Sıfır Hatalı Üretim Platformu" konusunda görüş alışverişinde bulunacaklar.

Yedi ağaç işleme makinesi dünya lideri neden bir araya gelsin ki? Bunun cevabını istiyorsanız, Raphaël Prati, Biesse, Ernst Esslinger, Homag ve Alexander Broos, Alman Takım Tezgahları Üreticileri Derneği (VDW) ile Michael Ober, IKEA Industry ve Luca Föhn ile birlikte aşağıdaki heyecan verici panel tartışmasına katılın. , Borm-Informatik, müşterilerin hayatlarını nasıl izy hale getireceğini tartışıyor.

Parti boyutu 1 üretimi KOBİ'ler ve endüstriyel üreticiler için ne gibi zorluklar doğurur? Sürekli üretim ve bilgi akışı ile esnek üretim nasıl garanti edilebilir? Ve otomasyon çözümleri ne gibi cevaplar sunuyor? Bu sorular, VDMA Ağaç İşleme Makineleri Derneği Genel Müdürü Dr Bernhard Dirr ve ayrıca Elias Wagner, Schuler Consulting, Burger Küchen'den Martin Schockwitz, Markus Hengst, Ulrich Rotte Anlagenbau ve DeinSchrank.de'den Gisela Cousland tarafından ele alınacaktır. mobilya endüstrisinden üreticiler ve uzmanlarla sipariş bazlı üretimin zorluklarını ve başarı faktörlerini tartışacak.

İkinci konferans gününün sabahı, odak konusu "Ağaç İşleme Dönüşümü" ile devam ediyor. Baumer Inspection'dan Stefan Eisenkohl, "Kaynak yönetimine katkı olarak dijitalleşme ve yapay zeka" konusunu ele alacak.

Fachschule für Holztechnik Melle'den Anja Stolte, "RFID teknolojisi kullanılarak bir mobilya örneği üretimi"ni sunacak. Ayrıca 2020 Technologies GmbH'den Joachim Grzib, uçtan uca dijitalleşmenin bir sonucu olarak çeşitlendirmenin nasıl sağlanabileceğini açıklıyor. Ve Esterer WD GmbH'den Marc Abel, yatırımların nasıl daha güvenli bir şekilde optimize edilip planlanabileceğini açıklıyor.

VDMA Robotik ve Otomasyon Derneği Genel Müdürü Patrick Schwarzkopf, Martin Eigenstetter, Tischlerei Eigenstetter, Otwin Kleinschmidt, Yaskawa ve Achim Gauß, Zimmer Group ile "Ahşap ve mobilya endüstrisinde robotik" konulu tartışma turu sabah programını sonlandıracak. .

Öğleden sonra odak konusu "Prefabrik Yapı Süreçleri" bir kez daha gündemde. Dominik Wolfschütz, VDMA Ağaç İşleme Makineleri Derneği, Robert Falch, Minda, Dr. Otto Leible, Weinig Concept ve Henkel İsviçre'den Christian Fild, yüksek hammadde maliyetleri karşısında verimli CLT ve GLT üretimiyle nasıl rekabet edebileceklerini tartışacaklar. Ardından Dominik Wolfschütz yine "Kütle Kereste - Küresel Pazarlar ve Teknolojik Gelişmeler" konulu konferansını verecek.

LIGNA.Forum digital'deki iki günlük konferans programı, Almanya Federal İçişleri, İnşaat ve İskan Bakanlığı'nın himayesinde Holzbau Deutschland tarafından sunulan Alman Ahşap Yapı Ödülü 2021'in sunumuyla sona erecek. Bu ödül LIGNA'da onuncu kez veriliyor.

İlgilenenler www.ligna.de/ticketregistrierung adresinde kayıt yaptırabilirler .

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi https://www.ligna.de/de/conference adresinde bulunabilir .

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak