Libya Türk firmalarının üzerindeki tedbiri kaldırdı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Libya Türk firmalarının üzerindeki tedbiri kaldırdı

05-06-2012
Libya Türk firmalarının üzerindeki tedbiri kaldırdı
Libyada Ulusal Geçiş Konseyinin Kaddafi dönemiyle hesaplaşması olarak görülen 36 sayılı kanuna göre aralarında Türk şirketlerinin de bulunduğu 338 kişi ve kurumun malvarlıklarına koyduğu tedbir kaldırıldı.

260 kişi ve 78 firmanın yer aldığı listede, 9 Türk firması bulunurken, alınan bu kararla, Libyada iş yapan Türklere yönelik tedbir tamamen ortadan kalkmış oldu. Bunda da, Türklerin listede şahıs olarak yer almaması etkili oldu. Listedeki 260 şahsın mal varlıklarına koyulan tedbir ise kaldırılmadı.

Eski rejimle bağlantı var

Libyada Ulusal Geçiş Konseyi, Mayıs ayı sonunda 36 sayılı kanunu yürürlüğe sokarak, Kaddafi ailesi veya eski rejimle bağlantısı olduğunu varsaydığı 338 kişi ve kurumdan oluşan bir liste yayınlayarak, malvarlıklarını dondurdu. Bu şirketlere de hâkim niteliğini taşıyan yöneticiler getireceğini duyurdu. Bu kanuna karşı, yargı yolunu da kapatan Ulusal Geçiş Konseyi, bu kararından dönerek, kurumları listeden çıkardı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, Listeden kurumların çıkarılmasıyla, Türk firmalarının üzerindeki tedbir kalktı. Firmalar faaliyetlerine devam edebilecekler. Bu karar yazılı olarak da açıklandı dedi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak