KÜRESEL MOBİLYA PAZARINDA YENİ GELİŞMELER

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

KÜRESEL MOBİLYA PAZARINDA YENİ GELİŞMELER

12-01-2019
KÜRESEL MOBİLYA PAZARINDA YENİ GELİŞMELER
CSIL’in Dünya Mobilya sektörüne bakış konulu semineri, 18 Nisan 2018’de Milano’daki Salone mobilya fuarında gerçekleştirildi. 16. Gerçekleşen bu toplantı, mobilya oyuncularının sektördeki güncel trendler ve gelecekteki perspektifleri hakkında güncellenmeleri için eşsiz bir fırsat sundu. Seminerin geleneksel formatı, 100’den fazla mobilya üreticisinin, tedarikçisinin ve sektörle ilgili şirket ve kurumların hedef kitlesine piyasa bilgilerini sunan farklı ülkelerden sekiz uzman konuşmacıdan oluşan bir panel ile bir buçuk saatlik bir tartışma gerçekleştirdi.

  Açılış  

konuşmasının ardından seminer etkinliği, sektörün bakış açısını sunan ve içeriği etkileyen kilit konuları tanıtan CSIL kıdemli ortağı Alessandra Tracogna'nın konuşmasıyla başladı. Toplantıdan çıkan mesaj, mobilya üretiminin küresel düzeyde büyümesiydi; bazı ülkeler ve bölgeler diğerlerinden daha hızlı büyüyor ve uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale geliyordu.

Sunulan CSIL rakamlarına göre, dünya mobilya üretimi geçtiğimiz yıl % 3 artarak 400 $ 'ın üzerinde gerçekleşti ve son on yılda kümülatif olarak % 25 arttı (şu anki ABD $).

 

Dünya mobilya üretimi 

(Milyar dolar)

 

Ekran%20Resmi%202018-12-11%2011.12.54.png

 

 

Alessandra Tracogna'nın da belirttiği gibi, Asya Pasifik küresel bir kıyaslamada göze çarpıyor. Dünyadaki üretimin yarısından fazlası bu bölgede gerçekleşiyor (Çin, bölgesel üretimin% 70'inden fazlası ile aslan payını alıyor).

Dünya mobilya üretimindeki bölgelerin payları. % değerleri

 

Ekran%20Resmi%202018-12-11%2011.13.45.png

 

 

 

Son zamanlarda, Asya üretiminin hızı yavaşladı. Bölgesel bağlam, bölgedeki ve ihracat pazarlarındaki artan rekabeti göstermektedir. (Vietnam, Çin'den daha hızlı büyüyor) ve sanayi, mobilya üretiminde üreticilerin rekabet avantajlarını etkileyen bazı ortak zorluklarla karşı karşıya. Toplantıya katılan İki Asyalı konuşmacı ek bilgiler sağladı.

             CNFA Genel Sekreteri Linda Tu, Çin Ulusal Mobilya Derneği ve CAFA - Asya Mobilya Dernekleri Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri, Çin mobilya endüstrisine ilişkin rakamlar sağladıktan sonra, Made in China 2025 stratejisinin ana hedeflerini sundu.  Akıllı üretim ve yeşil yaklaşım gibi temalara odaklanarak üretimde yenilik için bir platform oluşturmayı amaçladıklarını açıkladı. Ayrıca Çin mobilya sektörünün karşılaştığı ana sorunlar  hakkında da bilgi verdi. Bunlar arasında: diğer Asya tedarikçilerinden gelen rekabet, üretim ve lojistik maliyetleri ve teknik engelleri artması sonucu , ihracat pazarlarında çevresel gereksinimlerin artmasına neden oluyor. Ulusal dernekler, hem Çin'deki aşırı güçlü bir fuar sistemini güçlendirerek hem de yurtdışında çeşitli ikili girişimlerde bulunarak dünya çapındaki ortaklarla işbirliğini güçlendirmek için önemli dinamiklerdir dedi. 

               Asya'da, genel olarak bakıldığında Vietnam da önemli bir oyuncu. CSIL verilerine göre, Vietnam  dünyanın en büyük 5. mobilya ihracatçısı ve Asya'da hızla büyüyen bir üreticidir (Vietnam'ın üretim hızının Çin'e oranla daha yüksek olduğu). Vietnam El Sanatları ve Ahşap Endüstrisi Derneği Başkanı Nguyen Quoc Khan  ‘’ mobilya endüstrisi olumlu bir makro bağlamı ve Yabancı Doğrudan Yatırımların artmasına ve ayrıca odun kullanılabilirliği ve rekabetçi işgücü dahil olmak üzere bazı sektörlere göre karşılaştırmalı avantajlar yaratmıştır.  Ayrıca Vietnam, Mayıs 2017'de Gönüllü Ortaklık Anlaşması'nı (VPA) / FLEGT imzaladı ve Ulusal Meclis, Kasım 2017'de gözden geçirilmiş Orman Yasasını yürürlüğe koyarak, doğal  ahşap farkındalığında köklü bir değişiklik yarattı.dedi.  Bay Nguyen Quoc Khan konuşmasında, Vietnam'ın doğal  ahşaptan dünyaya ahşap mobilya üretmekte başarılı  olduğunu da belirtti .

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak