K.T.Ü. Orman Endüstri Mühendisliği 2. Eğitim Çalıştayı 10 Ekim 2016’da Trabzon’da Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

K.T.Ü. Orman Endüstri Mühendisliği 2. Eğitim Çalıştayı 10 Ekim 2016’da Trabzon’da Yapıldı

11-10-2016
K.T.Ü. Orman Endüstri Mühendisliği 2. Eğitim Çalıştayı 10 Ekim 2016’da Trabzon’da Yapıldı
Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması, başarı seviyesinin yükseltilmesi ve sektörün beklentilerini karşılayabilecek başarılı mezunlan yetiştirmek hedefleri ile ilkini 2011 yılı Aralık ayında gerçekleştirdiği çalıştayların ikincisini 10 Ekim 2016 Pazartesi günü Trabzon’da düzenledi.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümündeki eğitim programının 2011 çalıştayının sonuçlarına uygun olarak yenilenmesinden sonra, 5. yarıyıldan itibaren branşlaşmayı hedefleyen öğrencilerinin başarılarını artırma çabaları sürmektedir.

Bu sonuçların eğitim programına yansımaları ve belirli aralıklarla düzenlenen paydaş toplantıları ile eğitim-öğretim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların sonucu olarak, iki yıl önce MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilerek, dünya çapında kabul edilen bir bölüm konumuna geldi.

K.T.Ü. Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, eğitimde sürekli iyileştirmeyi hedefleyerek, bu yolda değerli paydaşların görüş ve önerilerini almayı ve sektörü biraraya getirmeyi hedefleyerek 10 Ekim 2016 tarihinde ikincisini düzenleyeceği eğitim çalıştayında sektör temsilcilerini ve meslektaşlarını Trabzon’da ağırladı.

EKİN Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Nesip Uzun’un da katıldığı çalıştay ikişer salonda ikişer oturum şeklinde gerçekleştirildi. Kurultayda ele alınan konular arasında endüstriyle tam zamanlı işbirliği, eski mezunlarla meslek mentörlüğü süreçlerinin planlanması, diğer mühendislik dallarından programa çift anadal – yan dal olanağı ile gelecek öğrencilerin yetiştirilmesi sürecinin tartışılması, öğrencilere farklı mühendislik disiplerinin sorumluğu altında staj yaptırılması olanaklarının değerlendirilmesi gibi başlıklar yer aldı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak