KİEV MKT EXPO 2012 Fuarındaydık

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

KİEV MKT EXPO 2012 Fuarındaydık

15-05-2012
KİEV MKT EXPO 2012 Fuarındaydık
Ukrayna, kimi iniş çıkışları ve sıkıntıları olsa da Türk mobilya ve yan sanayi ihracatçılarının gözardı edemeyeceği çevre ülke pazarları arasında yer almaktadır. Bu ülkenin en önemli mobilya ve yan sanayi fuarı konumunda olan MKT Expo fuarı MERİDYEN Fuarcılık tarafından temsil edilmekte ve başta EKİN Yayın Grubu olmak üzere birçok Türk firmasının ürün ve hizmetlerinin uluslararası profesyonellere tanıtılmasına aracılık etmektedir.
Ukrayna, MKT Expo fuarı, on yılı aşkın süredir Türk mobilya imalatçı ve aksesuar firmalarının aktif olarak katıldıkları önemli bir fuar konumundadır. Ülkenin büyüyen nüfusu, giderek bir tüketim toplumu kimliğine bürünmesi ve kentlerde yoğun talebin yarattığı ihtiyaçlar nedeniyle özellikle konut ve mobilya sektörleri açısından giderek önem kazanmakta.

Mobilya sektörü Ukrayna'da canlı, dinamik bir imalat sanayi olarak her yıl daha da büyümekte. Ancak sektör malzeme açısından hala dışa bağımlı. Pazarda aslan payı Alman ve İtalyan firmalarıyla Çinlilerin..

Türkler yıllardır bu pazarlardalar ve bireysel avantajlarını da kullanarak daha etkin bir güç olmaya çalışıyorlar.

2005 yılı sonrasında yaşanan ekoomik krizin etkileri hala hissediliyor. Ancak 2012 olimpiyatları bu ülkenin ticari umudu haline gelmiş. Bu nedenle Temmuz ayı sonrasında ülkede önemli değişimlerin olabileceği ve kaynakların buna göre değerlendirilebileceği belirtiliyor. Ukrayna genç bir nüfusa sahip. Ticaret Kiev, Odesa gibi büyük şehirlerde odaklanmış, diğer bölgeler ise halen monoton yaşamlarını sürdürmekteler.

Türk ürünleri bu ülkede çok iyi biliniyor ve tercih ediliyor. Bu yıl yine pekçok Türk firması, MERİDYEN Fuarcılık'ın gerçekleştirdiği milli katılım projesi içerisinde bu fuarda yerlerini aldılar. Esasen MERİDYEN Fuarcılık tarafından yıllardır düzenlenmekte olan fuarı, Türk firmalar da yakından tanımakta.

Ukrayna MKT Expo fuarına bu yıl katılan Türkler arasında EKİN Yayın Grubu'nun yanısıra, ARRAY, MESAN, AGT, BAKIŞ KAPAK, BELLONA, GLOBAL, KADOMA, KAPSAN, ÖZDEMİR, ÖZKARDEŞLER, STARAX, UMUT KULP gibi Türk mobilya ve yan sanayinin tanınmış firmaları vardı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak