Kendi kendine giden araçlar giderek hayatımıza girmeye başladı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kendi kendine giden araçlar giderek hayatımıza girmeye başladı

15-08-2016
Kendi kendine giden araçlar giderek hayatımıza girmeye başladı
Kendi kendine giden Tesla araçların otomatik pilotu veya en popüler otonom araçlardan Google’ın otonom araçları yollarda test sürüşleri yapıyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri 2020 yılına kadar en azından yarı otonom bir araç modelinin piyasada olacağını ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde de tam olarak kendi kendine gidebilen bir araç modelini piyasaya sunacaklarını belirtiyorlar.

Otonom araçlarda en önemli konu ise güvenlik. Kazaların her zaman minimum zararla atlatılması ve tabi ki mümkünse kaza olmaması bir çok hayatı kurtaracak diyebiliriz. Bu konuda Amerika merkezli yapılan bir araştırmaya göre; Amerika’da yollardaki araçların %90’ı otonom araçlardan oluşsaydı eğer her yıl meydana gelen 6 milyon trafik kazası neredeyse 1.3 milyona azalacaktı ve yine her yıl bu kazalarda ölen kişi sayısı 33.000’den 11.000’e kadar düşecekti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak