İtalya-Türkiye Ekonomi Forumu İstanbulda gerçekleşti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İtalya-Türkiye Ekonomi Forumu İstanbulda gerçekleşti

06-06-2012
İtalya-Türkiye Ekonomi Forumu İstanbulda gerçekleşti
İtalya Ekonomik Gelişmeler Bakanlığı, İtalya Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile 2-3 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleşen İtalya-Türkiye Ekonomi Forumu, Türk ve İtalyan firmalarını biraraya getirerek yeni işbirliği imkânları sağlamak amacıyla düzenlendi. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sergi Sarayında düzenlenen Forum kapsamında, enerji/yenilenebilir enerji ve makine konularında sektörel seminerler ve ikili görüşmeler düzenlendi.

ICE-İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı İtalya Başkonsolosluğu Ticari İlişkileri Geliştirme Bölümü, CONFINDUSTRIA (İtalyan Sanayicileri Konfederasyonu), ABI (İtalyan Bankalar Birliği), CAMERE (İtalyan Odalar Birliği), RETE IMPRESE ITALIA (İtalyan Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği), TÜSİAD, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT-TYDTA), TOBB, DEİK, MÜSİAD, TESKin işbirliğinde düzenlenen toplantının açılış oturumu, 2 Mayıs 2012 Çarşamba günü gerçekleşti.

Forumun açılışında İtalyan Ekonomik Gelişmeler Bakanlığı Müsteşarı Massimo VARİ ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin DAMLACInın yanısıra TÜSİAD International Onursal Başkanı Aldo KASLOWSKI bir konuşma gerçekleştirdi. KASLOWSKI, Haziran 2011de mevcut ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandırmak ve yeni bir boyut katmak amacıyla Romaya düzenlenen ziyaret sonrasında CONFINDUSTRIA ile birlikte işbirliğinin sektör ve bölge odaklı geliştirilmesi konusunda mutabakata vararak yeni bir girişim başlattıklarını vurguladı.

Forumun ikinci gününde, İtalya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek ve sanayi alanında işbirliği olanakları sağlamak amacıyla şirketler arasında ikili görüşmeler gerçekleşti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak