Italyan Sanayiciler Konfederasyonu Confindustria tarafından Roma’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşan Bakan Zeybekçi güvence verdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Italyan Sanayiciler Konfederasyonu Confindustria tarafından Roma’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşan Bakan Zeybekçi güvence verdi

29-08-2016
Italyan Sanayiciler Konfederasyonu Confindustria tarafından Roma’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşan Bakan Zeybekçi güvence verdi
Türkiye’nin Roma Ticaret Müsavirligi tarafından verilen bilgiye göre, Hollanda etabının ardından, Almanya, Ingiltere, ABD, Japonya, Hindistan resmi ziyaretleri öncesinde is dünyasının meslek örgütlerine ve Italyan işadamlarına hitap eden Bakan Zeybekci Türkiye, demokratik bir devrim sayesinde acımasız bir terör eylemini basarısızlıga ugrattı ve ekonomik sürecin isleyisi tam zamanında ve de tümüyle telafi edildi mesajını verdi.

Italyan Sanayiciler Konfederasyonunda (Confindustria) düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Türk sanayisinin meslek örgütleri ve önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelen Italyan işadamları delegasyonuna ve Bakan Carlo Calenda’ya yöneltilen bu telkinlerde vurgulu tonlamalar eksik degildi.

 

Bakan Zeybekçi, Italyan girisimciler endise duymayı gerektirecek bir husus olup olmadıgını bize sordular ancak ben yine de onlarda çok da fazla bir endise hissetmedim Büyük projelerin sürekliligi hususunda sorular yönelttiler ancak isbirligi fırsatlarıyla da ilgiydiler diye konustu basın toplantısında. 

Ekonomik diyalog grafigi yavastan normale dönüyor.

 

8-9 ya da 13-14 Ekim tarihlerinde bundan birkaç yıl önce kurulan JETCOnun (Join Economic and Trade Commission) ilk toplantısı ve bir de Türk-Italyan Is Forumu, Bakan Calenda’nın katılımıyla, Istanbulda yapılması planlanan Dünya Enerji Kongresi ile es zamanlı olarak gerçeklestirilecek. Her geçen gün artan sınai, finansal ve ticari isbirligiyle ortak çıkarları paylasıyoruz diye belirten Bakan Calenda Türkiyede tam 1.300 Italyan sirketin mevcut oldugunu hatırlattı.

 

Dün gerçeklestirilen toplantıda, Astaldi, Divella, Edison, Ferrero, Leonardo-Finmeccanica, Menarini, Prysmian, Sapiem, Trevi, Versalis firmaları yanında Intesa Sanpaolo ve Unicredit bankaları da yer aldı. Confindustrianın yurtdısına açılımdan sorumlu Baskan Yardımcısı Licia Mattioli Türkiyedeki önemli yatırımlar açısından, ülkede yasanan siyasi ve ekonomik gelismeler hakkında firmalarımızın bilgilendirilmesi faydalı oldu. Iliskilerimizi güçlendirmek adına Dünya Enerji Kongresi önem arz etmektedir seklinde bir açıklama yaptı.

 

Dogru ittifak / dogru ortak bulmanın önemine deginen Bakan Zeybekçi önümüzdeki yıllarda Italya ile dıs ticaret imkanlarının artarak 50 Milyar avro seviyesine ulasmasını (ki, su an 17 milyar avronun altındayız) öngörüyoruz dedi. Simdilik teknik baglamda görüsmeler yapılıyor ve bu operasyonlarda ileri gidilmesi açıkçası mükemmel bir sonuç olur diye konusan Türk Bakan Cdp, eflin ve Arvedi ortaklıgıyla kurulacak Ilvaya iliskin yaptıgı bu açıklamalarıyla Türk sirket grubu Erdemir’in yatırımına da açık bir kapı bıraktı.

 

Su anki önceliklerinin is dünyasının görüs alanını rahatsız eden endise ve tereddüt perdesinin kaldırılması olduguna deginen Bakan Calenda ise dogrudan yaptıgı bir atıfla Temel hak ve özgürlükler ve insan haklarına riayet çerçevesinde, Türkiyedeki durumun hızla normallesmesini ümit ediyoruz dedi. Halihazırda devam eden tasfiyelere iliskin Batının endiselerine kısaca deginen Bakan Zeybekci de Anayasamızla tam bir uyum içerisinde alınan tedbirler is dünyasına yansımayacaktır. Geçtigimiz günlerde tutuklanan terörü destekleyen isadamlarının sayısı bir elin parmagını geçmemektir dedi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak