İtalyan mobilya ihracatı iç pazardaki düşüşü kapatamıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İtalyan mobilya ihracatı iç pazardaki düşüşü kapatamıyor

31-05-2012
İtalyan mobilya ihracatı iç pazardaki düşüşü kapatamıyor
İtalyan Mobilya Endüstrisini temsil eden FederlegnoArredo tarafından yapılan açıklamaya göre, mobilya imalatçılarının ihracat faaliyetlerine karşın, iç pazarda yaşanan düşüş bir türlü önlenemiyor.

Ekonomik krizden oldukça etkilenen İtalyan mobilya üreticileri içerisinde özellikle küçük ve orta boy işletmeler bir süredir önemli sorunlarla karşıkarşıyalar. 2009 yılındaki üretim rakamlarındaki %17lik keskin düşüşten sonra her ne kadar 2010 yılında %1.6lık bir toparlanma gösterse de, 2011 rakamları yine eksi değerler veriyorlar.

FederlegnoArredo tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl ihracatta %4.3lük bir artış kaydeden İtalyan mobilyacıları, aynı başarıyı iç pazarda sürdüremediler ve toplamda %13 oranında bir düşüş yaşadılar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak