iTALYA SICAM Pordenone 2011 Fuarı..

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

iTALYA SICAM Pordenone 2011 Fuarı..

28-11-2011
iTALYA SICAM Pordenone 2011 Fuarı..
İtalya’nın en önemli, Avrupa’nın ise en etkili 2. fuarı konumunda olan SICAM, ülkedeki tüm olumsuz koşullara karşın, başarılı performansını bu yıl da sürdürürken çıtayı hiç düşürmedi.EKİN Yayın Grubu’nun 6 yıldır kesintisiz olarak katıldığı İtalya’nın en önemli mobilya imalat bölgesindeki Pordenone kentinde düzenlenen bu fuar, butik fuarcılık anlayışının en başarılı örneklerinden biri olup, Avrupa’nın yanısıra Avrupa dışından gelen ziyaretçileri, doğrudan ürünlere odaklı konsepti ve başarılı performansı ile önemli bir fuarcılık örneği olarak karşımıza çıkmakta.Türk firmalarının son yıllarda TÜYAP fuarı ile çakışması nedeniyledaha az sayıda firma ile katılmasına karşın, önümüdeki dönemde ülkemizdeki ilginin daha da artmasını beklediğimiz SICAM Pordenone fuarı, bu yıl biz dahil 9 Türk katılımcıya ev sahipliği yaptı.
VERİMLİ VE BAŞARILI BİR ETKİNLİK
SICAM Pordenone 2011 fuarı bu yıl 537 firma ve temsilciliğin ürün ve hizmetlerini 89 farklı ülkeden gelen 17,500 ziyaretçiye sunarak çalkantılı bir dönemde önemli bir işlevi yine başarıyla yerine getirdi. Yayın grubumuzun da standıyla yer aldığı ve kurucularından olduğu Uluslararası Ağaçişleme ve Mobilya Tedarikçi Yayınları Derneği FSM'in üyeleriyle biraraya geldiği fuar, bizim ile birlikte fuara doğrudan katılan 9 civarında Türk firması ve dolaylı olarak yer alan 10 - 12 firma açısından da oldukça verimli geçti.

SEKTÖRE MORAL AŞILAYAN DÖRT GÜN
İtalyan mobilya endüstrisinin merkezinde yer alan Pordenone'de düzenlenen yan sanayi fuarları, her zaman gerek endüstrinin durumu, gerkese de İtalyan ekonomisi konusunda sektörün yüzünü güldüren etkinlikler olmuştur. Aynen 19 - 22 Ekim 2011 tarihinde düzenlenen SICAM 2011 fuarında olduğu gibi...
Bu fuar, her gün televizyonlarda, gazetelerde ekonominin çökmekte olduğu, hükümetin düşüşü, krizin yükselişi haberleri ile yatıp kalkan İtalya'nın kalbinde, bir anlamda zor şartlar altında düzenlenmesine karşın, gerek katılımcılara gerekse ziyaretçilere moral aşılamıştır.

FUARIN ULUSLARARASI NİTELİĞİ GİDEREK YÜKSELİYOR
Firmaların sözleşmelerini bir yıl önceden imzaladıkları, alanda yer alan 9 salonun da dolduğu ve Avrupa'nın hemen hemen tüm önemli mobilya ve ahşap endüstrisi yan sanayi markalarının katıldığı bir etkinlik olarak SICAM, bu yıl da yine göz doldurdu.
Dört ay öncesinde Avrupa'nın en büyük fuarı Interzum'un sektörü Almanya'ya toplamasına, hemen güneyindeki ülkelerde gerçekleşen "Arap Baharı"nın bölgelesel ticareti olumsuz etkilemesine, ülke ekonomisinin dibe vurmasına karşın, üçte biri İtalya dışındaki 89 farklı ülkeden gelen 17.500 sektör profesyonelini Pordenone kasabasına çekmeyi başaran (bu anlamda da bir önceki 18.000 ziyaretçi rakamının çok da altına düşmemiş olan) ve 4 günlük performansı ile fuarın katılımcısı dünya markalarının sonuçtan memnun olmasını sağlayan bir fuarın sektör açısından oldukça başarılı kabul edilmesinden ve Avrupa'nın ikinci büyük performansı olarak değerlendirilmesinden daha doğal birşey olmazdı.
SICAM Pordenone'nin en büyük özelliklerinden biri de, Avrupa ahşap ve mobilya pazarını hedefleyen firmalar açısından "olmazsa olmaz" diye adlandırılması. Nitekim Avrupa pazarında varolmak için, Interzum ile birlikte katılınması gereken iki önemli etkinlikten biri olan SICAM Pordenone, Türk firmaları açısından da doğru bir adres. Avrupa pazarlarının tüm profesyonelleri, iki yılda bir ilkbahar sonunda Köln'ün, her yıl ise sonbaharda Pordenone'nin yolunu tutuyorlar.

AVRUPA PAZARINI HEDEFLEYEN TÜM TÜRK FİRMALARI TRENDİ YÜKSELEN BU ETKİNLİĞE KATILMALI
SICAM'ı böylesine başarılı kılan birkaç neden var. Herşeyden once fuarın düzenlendiği kentin bir mobilya üretim ve tasarım bölgesinin merkezinde yani arz ve talebin buluşma noktasında yer alıyor olmasını söyleyebiliriz. İkincisi, bölge uygun fiyatları, yeterli altyapısı ve merkezi özelliğiyle ziyaretçiler için ideal imkanlar sunması ve doğru bir zaman diliminde düzenleniyor olması. Venedik'e olan 40 dakika uzaklığı ve Treviso ve Trieste hava alanlarına yakınlığı nedeniyle de Pordenone hem ucuz hem de alternatifi bol bir seyahat rotası üzerinde bulunuyor. Fuarın Genel Müdürü Carlo Giobbi'ye göre SICAM'ın dördüncü ve son temel avantajı, butik bir fuar olarak devasa standlardansa uygun bir çalışma düzenine sahip kompakt ve çok daha işlevsel olması nedeniyle ziyaretçilerin diğer detaylara boğulmadan aradıkları ürünler üzerine konsantre olabilmeleri.
Bu nedenle, gerek ürün kaliteleri gerekse pazarlama stratejileri açısından Avrupa pazarını kendileri bir hedef olarak belirleyen kalite ve vizyona sahip her Türk firmasının, bir şekilde Pordenone'de küçük de olsa bir standları olmasında sonsuz yarar var. Çünkü bu fuar Avrupa pazarının bileşenlerini biraraya getirmesi açısından oldukça önemli.
Nitekim, bu yıl da, fuarın ilk günü TÜYAP fuarının son gününe denk gelmesine rağmen, başta 16 kişilik kadrosu ve geniş standı ile SAMET olmak üzere, ROMA PLASTİK, GENTAŞ, TECE, ART AKSESUAR, ÇEBİ, ASİL EVYE ve EKİN YAYIN GRUBU gibi sektörün bilinen isimlerinin zaman, personel ve tabii fiansman ayırarak bu fuarda yer almaları ve bir sonraki döneme planlamak isteyen Türk ziyaretçileri tarafından gezilmeye değer bulunması da bunun bir göstergesi.
SICAM fuarı ile ilgili olarak son bir not da, toplamda dokuz salon ve belirli birim metrekare oranları ile sınırlı olan bu etkinlikte istenilen salonlarda yer bulabilmek için, bir önceki yılın Aralık ayına kadar yerlerini ayırtmaları gerektiği. Bir çok Türk firmasının görüşmelere daha şimdiden başlamaş olmaları boşuna değil...
yazar

E-bülten için e-posta bırak